Filodeeg is nieuw in je box! Met dit superdunne deeg zet je in een handomdraai zelfgemaakte loempia's op tafel met een verse vulling van kip en groenten.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Filo pastry
2 piece
Chicken thigh fillet
100 g
Vegetable mix
g
Vegetable mix with cabbage
10 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
⅓ sachet(s)
Curry powder
(Contains Celery, Mustard)
3 piece
Garlic
½ piece
[Persian] cucumber
½ sachet(s)
Sweet chili sauce
½ tablespoon
[Reduced salt] ketjap manis
1 tablespoon
Sunflower oil
½ tablespoon
Sugar
to taste
Salt and pepper
1.5 tablespoon
White wine vinegar
50 milliliters
Low sodium chicken stock
Haal het filodeeg uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng 200 ml bouillon per persoon aan de kook in een pan met deksel. Voeg de kip toe aan de bouillon en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten op laag vuur, of tot de kip gaar is. Haal de kip met een schuimspaan uit de bouillon en laat afkoelen.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Halveer de komkommer in de lengte en snijd de komkommer in halve plakken. Meng in een saladekom per persoon: 1 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 el suiker, peper en zout. Roer goed door tot de suiker oplost. Voeg de komkommer toe aan de saladekom en schep om. Laat de smaken intrekken tot serveren.
Tip: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen, win-win-win dus!
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook en het kerriepoeder 1 minuut. Voeg vervolgens de oosterse groentemix toe en roerbak 1 minuut. Voeg de sojasaus, ketjap en 1 el bouillon per persoon toe, dek de pan af en bak nog 5 minuten. Voeg een extra scheutje bouillon toe wanneer het te snel droogkookt.
Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de soja saus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.
Trek ondertussen de kippendij uit elkaar met twee vorken tot je fijne stukjes kip overhoudt. Meng de geplukte kip vervolgens in een kom met de groenten uit de koekenpan. Leg een vel filodeeg op een snijplank. Smeer het vel in met wat zonnebloemolie en leg er een tweede vel op. Snijd de vellen filodeeg in 4 gelijke vierkante stukken en draai ze een kwartslag, zodat je 4 ruiten hebt.
Leg in het midden van elke ruit filodeeg een strookje van de vulling met kippendij. Vouw de buitenste twee puntjes naar binnen. Vouw vervolgens de onderste punt over het strookje vulling en rol de loempia verder op. Herhaal dit tot je 4 loempia's per persoon hebt. Leg de loempia's op een bakplaat met bakpapier, besmeer ze met wat zonnebloemolie en bak in 12 - 15 minuten goudbruin in de oven.
Verdeel de loempia's over de borden. Serveer de zoet-pittige chilisaus en de komkommersalade ernaast.