Tip voor extra feestelijke empanada's: bestrijk de bovenkant van het deeg voordat ze de oven in gaan met een geklutst ei en bestrooi met wat sesamzaadjes.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
½ unit
Wortel
½ sachet(s)
BBQ rub
¼ sachet(s)
Gemalen komijnzaad
110 g
Rundergehakt met Mexicaanse kruiden
⅓ unit
Quichedeeg
(Contains Gluten, Milk)
12.5 g
Geraspte belegen kaas
(Contains Milk)
¼ unit
Limoen
1 unit
Pruimtomaat
⅓ unit
Komkommer
5 g
Verse bladpeterselie en munt
½ tablespoon
Zonnebloemolie
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de wortel met een grove rasp.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 - 3 minuten. Voeg de BBQ-rub en het gemalen komijnzaad toe en bak 1 minuut. Voeg het gehakt en de wortel toe en bak het gehakt in 3 - 4 minuten los. Zet het vuur uit en breng op smaak met peper en zout.
Rol het quichedeeg uit op het bakpapier. Rol met een deegroller het deeg platter en groter. Pak een kleine kom en duw, met het open gedeelte, 2 - 3 cirkels uit het deeg per persoon. Maak van het eventueel overige deeg nog een extra cirkel.
Schep wat van de vulling op de helft van een cirkel deeg, maar houd de rand vrij. Strooi wat geraspte belegen kaas over de vulling en vouw de lege helft van het deeg over de belegde helft, tot een halve maan vorm. Duw de rand goed dicht met een vork. Herhaal dit voor elke empanada. Leg de empanadas op een bakplaat met bakpapier en bak 15 - 20 minuten goudbruin in de oven.
Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, het sap van 1/4 limoen, peper en zout. Snijd de tomaat en komkommer in blokjes. Roer de tomaat en komkommer door de dressing in de saladekom. Snijd de blaadjes van de munt en peterselie fijn en meng door de salade. Roer eventuele overige empanadavulling door de salade.
Verdeel de empanada's over de borden. Serveer met de salade.