Zelfgemaakte ravioli met serranoham
Zelfgemaakte ravioli met serranoham

Zelfgemaakte ravioli met serranoham

met romige vulling, Parmigiano Reggiano en aubergine

Wist je dat Parmigiano Reggiano zijn naam te danken heeft aan de streek waar deze kaas geproduceerd wordt? Namelijk de Italiaanse provincies Parma en Reggio Emilia.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Allergens:
Egg
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

100 g

Fresh lasagne sheets

(Contains Egg, Wheat)

25 g

Mascarpone

(Contains Milk)

½ piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Milk)

20 g

Serrano ham

½ piece

Garlic

½ piece

Onion

2 piece

Tomato

½ piece

Eggplant

½ sachet(s)

Dried oregano

2.5 g

Fresh basil

(May be present Celery)

Not included in your delivery

1 teaspoon

Balsamic vinegar

1 teaspoon

Sugar

1 tablespoon

Olive oil

½ teaspoon

Flour

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2854 kJ
Calories682 kcal
Fat28.7 g
Saturated Fat11.9 g
Carbohydrate79.2 g
Sugar19.3 g
Dietary Fiber8.3 g
Protein23.7 g
Salt1.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Oven Dish
Baking Sheet with Baking Paper
Bowl
Grater
Large Pan
Immersion blender

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de ui en de tomaat in vieren. Pel de knoflookteen. Voeg de ui, tomaat, knoflook, zwarte balsamicoazijn, suiker, de helft van de olijfolie en de helft van de oregano toe. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout. Rooster 20 - 25 minuten in de oven.

Aubergine roosteren
2

Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Verdeel over de helft van een bakplaat met bakpapier, zodat er ruimte overblijft voor de ham. Besprenkel de aubergine met de overige olijfolie en strooi de overige oregano erover. Breng op smaak met peper en zout en schep om. Rooster 10 minuten in de oven. Leg de helft van de ham op de andere helft van de bakplaat en bak samen nog 8 - 10 minuten.

Vulling maken
3

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een grote pan voor de ravioli. Rasp de Parmigiano Reggiano en voeg 3/4 toe aan een kom. Houd de overige Parmigiano Reggiano apart. Snijd de overige serranoham fijn. Meng in de kom de fijngesneden serranoham, de mascarpone en de bloem en breng op smaak met peper.

Ravioli maken
4

Snij de verse lasagnebladen in zes rechthoekige stukken per persoon. Verdeel 1 tl vulling over de helft van elke rechthoek, maar laat de randen vrij. Bestrijk de randen met water. Vouw het bovenste gedeelte om en druk de randen met een vork op elkaar, zodat de ravioli goed dicht zit. Voeg de ravioli voorzichtig toe aan de pan met water en kook in 4 - 5 minuten gaar.

Saus maken
5

Voeg de geroosterde ui, tomaat, knoflook en de sappen van de geroosterde groenten toe aan een kom. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus en breng op smaak met peper en zout. Verdeel 3/4 van de tomatensaus over de borden en beleg met 3/4 van de geroosterde aubergine. Leg de ravioli voorzichtig op de borden.

Serveren
6

Snijd het basilicum en de geroosterde serranoham fijn. Sprenkel de overige saus over de ravioli en leg de overige geroosterde aubergine erbovenop. Garneer met het basilicum, de serranoham en de overige Parmigiano Reggiano.

Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?