Homemade Spinach & Cream Cheese Ravioli

Homemade Spinach & Cream Cheese Ravioli

with sage butter and toasted walnuts

Tags:
Recipe
Veggie
Allergens:
Egg
Wheat
Milk
Walnuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

200 g

Fresh lasagne sheets

(Contains Egg, Wheat)

100 g

Spinach

75 g

Herbed cream cheese

(Contains Milk)

1 piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Milk)

20 g

Fresh sage

(May be present Celery)

25 g

Walnuts

(Contains Walnuts May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)

Not included in your delivery

50 g

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3581 kJ
Calories856 kcal
Fat55.2 g
Saturated Fat29.8 g
Carbohydrate59.1 g
Sugar2.4 g
Dietary Fiber4.1 g
Protein29 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Bowl
Pan with Lid
Fryingpan with lid

Cooking Steps

1
  • Hak de spinazie grof. 
  • Snijd de citroen in partjes.
  • Rasp de kaas met een grove rasp.
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de spinazie toe. Bak 2 - 4 minuten tot de spinazie geslonken is en knijp 1 partje citroen uit boven de spinazie. Verwijder van het vuur en breng op smaak met peper en zout.
2
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel.
  • Meng in een kom de kruidenroomkaas met de spinazie en 2/3 van de geraspte kaas. Breng de vulling op smaak met peper en zout.
  • Snijd de lasagnevellen in vierkantjes van ongeveer 3 cm.
  • Leg op de helft van elk lasagnevel 1 el vulling en houd de randen vrij. Maak de randen nat met wat water. Dek af met een leeg vel en druk de randen goed dicht met een vork.
3
  • Leg de ravioli voorzichtig in de pan met kokend water en kook 2 minuten.
  • Verhit ondertussen de boter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de salieblaadjes toe zodra de boter begint te smelten.
  • Schep voorzichtig de ravioli uit de pan en voeg toe aan de boter wanneer deze half gesmolten is. Meng de ravioli met de salieboter. Bak afgedekt 1 - 2 minuten en breng op maak met peper.
4
  • Hak de walnoten grof.
  • Verdeel de ravioli met salieboter over de borden. 
  • Garneer met de walnoten, citroenpartjes en de overige kaas.