In dit recept maak je zelf vegaburgers van kikkererwten. Wist je dat deze erwt 4 à 5 keer meer vitamine E bevat dan andere peulvruchten?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Vastkokende aardappelen
1 unit
Knoflookteen
½ unit
Ui
¼ pack
Kikkererwten
½ unit
Ei
(Contains Egg)
12.5 g
Panko paneermeel
(Contains Gluten, Wheat)
25 g
Geraspte belegen kaas
(Contains Milk)
1 teaspoon
BBQ rub
1 unit
Pruimtomaat
65 g
Rode cherrytomaten
5 g
Verse bladpeterselie
(May be present Celery)
25 g
Mayonaise
(Contains Egg, Mustard)
1.5 tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
½ tablespoon
Witte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven op 210 graden. Was de aardappelen grondig en snijd ze in parten. Leg de aardappelen op een bakplaat met bakpapier en schep goed om met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak ze 30 - 40 minuten in de oven. Schep de aardappelen halverwege om.
Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ui 3 - 4 minuten. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet. Kluts het ei in een hoge kom.
Voeg de kikkererwten, knoflook en ui toe aan het geklutste ei. Mix het mengsel glad met een staafmixer. Voeg de panko, BBQ rub en oude kaas toe. Kneed goed door. Breng goed op smaak met peper en zout. Bewaar het deeg tot gebruik in de koelkast.
Snijd de tomaat in parten. Halveer de cherrytomaten. Snijd de bladpeterselie fijn. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout en meng de tomaten en de bladpeterselie door de dressing.
Draai 2 balletjes per persoon van het deeg. Druk ze met een lepel een beetje plat tot burgers. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in de koekenpan van de ui en bak de burgers 5 - 6 minuten per kant of tot ze goudbruin zijn.
Verdeel de aardappels over de borden en leg de vegaburgers ernaast. Serveer met de tomatensalade en mayonaise.