Zelfgemaakte vegetarische burgers
Zelfgemaakte vegetarische burgers

Zelfgemaakte vegetarische burgers

op basis van kikkererwten en kaas met gebakken aardappeltjes

In dit recept maak je zelf vegaburgers van kikkererwten. Wist je dat deze erwt 4 à 5 keer meer vitamine E bevat dan andere peulvruchten?

Allergens:
Egg
Gluten
Wheat
Milk
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Vastkokende aardappelen

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Ui

¼ pack

Kikkererwten

½ unit

Ei

(Contains Egg)

12.5 g

Panko paneermeel

(Contains Gluten, Wheat)

25 g

Geraspte belegen kaas

(Contains Milk)

1 teaspoon

BBQ rub

1 unit

Pruimtomaat

65 g

Rode cherrytomaten

5 g

Verse bladpeterselie

(May be present Celery)

25 g

Mayonaise

(Contains Egg, Mustard)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ tablespoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3617 kJ
Calories865 kcal
Fat56 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate64 g
Sugar7 g
Dietary Fiber10 g
Protein21 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan
High-Sided Bowl
Colander
Stick Blender
Salad Bowl

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven op 210 graden. Was de aardappelen grondig en snijd ze in parten. Leg de aardappelen op een bakplaat met bakpapier en schep goed om met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak ze 30 - 40 minuten in de oven. Schep de aardappelen halverwege om.

Snijden en bakken
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ui 3 - 4 minuten. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet. Kluts het ei in een hoge kom.

Deeg maken
3

Voeg de kikkererwten, knoflook en ui toe aan het geklutste ei. Mix het mengsel glad met een staafmixer. Voeg de panko, BBQ rub en oude kaas toe. Kneed goed door. Breng goed op smaak met peper en zout. Bewaar het deeg tot gebruik in de koelkast.

Salade  maken
4

Snijd de tomaat in parten. Halveer de cherrytomaten. Snijd de bladpeterselie fijn. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout en meng de tomaten en de bladpeterselie door de dressing.

Vegaburgers bakken
5

Draai 2 balletjes per persoon van het deeg. Druk ze met een lepel een beetje plat tot burgers. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in de koekenpan van de ui en bak de burgers 5 - 6 minuten per kant of tot ze goudbruin zijn.

Serveren
6

Verdeel de aardappels over de borden en leg de vegaburgers ernaast. Serveer met de tomatensalade en mayonaise.