Dit recept is wat ons betreft het neusje van de zalm. Je maakt namelijk zelf een visburger van zalm. Door de vis te mengen met verse gember en sojasaus, krijgt het een Aziatisch tintje. Zalm zit bovendien boordevol goede vetten en eiwitten, zo zet je niet alleen een lekkere, maar ook voedzame maaltijd op tafel.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Vastkokende aardappelen
½ unit
Radijs
1 cm
Verse gember
1 unit
Zalmfilet
(Contains Fish)
10 milliliters
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
25 g
Panko paneermeel
(Contains Gluten, Wheat)
1 unit
Briochebroodje
(Contains Gluten, Milk, Wheat, Egg May be present Egg, Tree nuts, Sesame, Soy)
½ unit
Avocado
50 g
Peultjes
½ tablespoon
Mayonaise
(Contains Egg, Mustard)
1.5 tablespoon
Olijfolie
1.5 tablespoon
Wittewijnazijn
1.5 teaspoon
Suiker
⅓ teaspoon
Zout
½ teaspoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier en meng met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de aardappelpartjes 25 - 35 minuten in de oven. Keer halverwege om.
Snijd de radijsjes in dunne plakjes. Voeg de wittewijnazijn, de suiker. het zout en 2 el water persoon toe aan een steelpan en breng aan de kook. Meng goed totdat de suiker is oplost en haal dan van het vuur. Voeg de radijsjes toe aan een kom en schenk het warme azijnmengsel erover. Meng goed, dek af en zet opzij.
Rasp de gember met een fijne rasp. Snijd de zalmfilet in grove stukken. Voeg de zalm, de gember en de sojasaus toe aan een hoge kom of maatbeker en meng met een staafmixer in een paar seconden tot een grove puree (mix het geheel niet helemaal fijn, het is de bedoeling dat er nog stukjes inzitten). Voeg de panko toe en kneed met je handen 1 burger per persoon.
Bak het brioche broodje 2 – 3 minuten in de oven. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg als de olie goed heet is de peultjes toe, bestrooi met zout en roerbak 3 – 5 minuten, of tot ze gaar en knapperig zijn. Voeg de peultjes toe aan een saladekom.
Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan op middelmatig vuur en bak de zalmburgers 3 – 5 minuten per kant, of tot ze gaar zijn. Voeg de blokjes avocado, het grootste deel van de radijsjes en 2 el van de zoetzure dressing uit de kom toe aan de saladekom en schep om. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Snijd het brioche broodje open en besmeer met de mayonaise. Leg de zalmburger erop en garneer met de overige radijsjes. Serveer met de salade en de aardappelpartjes.