Zelfgemaakte zalmburger met aardappelpartjes
Zelfgemaakte zalmburger met aardappelpartjes

Zelfgemaakte zalmburger met aardappelpartjes

met een salade van radijs, avocado en peultjes

Dit recept is wat ons betreft het neusje van de zalm. Je maakt namelijk zelf een visburger van zalm. Door de vis te mengen met verse gember en sojasaus, krijgt het een Aziatisch tintje. Zalm zit bovendien boordevol goede vetten en eiwitten, zo zet je niet alleen een lekkere, maar ook voedzame maaltijd op tafel.

Allergens:
Fish
Gluten
Soy
Wheat
Milk
Egg
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Vastkokende aardappelen

½ unit

Radijs

1 cm

Verse gember

1 unit

Zalmfilet

(Contains Fish)

10 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

25 g

Panko paneermeel

(Contains Gluten, Wheat)

1 unit

Briochebroodje

(Contains Gluten, Milk, Wheat, Egg May be present Egg, Tree nuts, Sesame, Soy)

½ unit

Avocado

50 g

Peultjes

½ tablespoon

Mayonaise

(Contains Egg, Mustard)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olijfolie

1.5 tablespoon

Wittewijnazijn

1.5 teaspoon

Suiker

⅓ teaspoon

Zout

½ teaspoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4998 kJ
Calories1195 kcal
Fat71 g
Saturated Fat10.8 g
Carbohydrate100 g
Sugar16.8 g
Dietary Fiber11 g
Protein35 g
Salt2.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet
Parchment Paper
Bowl
Grater
Immersion blender
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier en meng met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de aardappelpartjes 25 - 35 minuten in de oven. Keer halverwege om.

Zoetzure radijsjes maken
2

Snijd de radijsjes in dunne plakjes. Voeg de wittewijnazijn, de suiker. het zout en 2 el water persoon toe aan een steelpan en breng aan de kook. Meng goed totdat de suiker is oplost en haal dan van het vuur. Voeg de radijsjes toe aan een kom en schenk het warme azijnmengsel erover. Meng goed, dek af en zet opzij.

Burgers maken
3

Rasp de gember met een fijne rasp. Snijd de zalmfilet in grove stukken. Voeg de zalm, de gember en de sojasaus toe aan een hoge kom of maatbeker en meng met een staafmixer in een paar seconden tot een grove puree (mix het geheel niet helemaal fijn, het is de bedoeling dat er nog stukjes inzitten). Voeg de panko toe en kneed met je handen 1 burger per persoon.

Salade maken
4

Bak het brioche broodje 2 – 3 minuten in de oven. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg als de olie goed heet is de peultjes toe, bestrooi met zout en roerbak 3 – 5 minuten, of tot ze gaar en knapperig zijn. Voeg de peultjes toe aan een saladekom.

Burgers bakken
5

Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan op middelmatig vuur en bak de zalmburgers 3 – 5 minuten per kant, of tot ze gaar zijn. Voeg de blokjes avocado, het grootste deel van de radijsjes en 2 el van de zoetzure dressing uit de kom toe aan de saladekom en schep om. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Snijd het brioche broodje open en besmeer met de mayonaise. Leg de zalmburger erop en garneer met de overige radijsjes. Serveer met de salade en de aardappelpartjes.