Zilvervliesrijst met groenten en omelet
Zilvervliesrijst met groenten en omelet

Zilvervliesrijst met groenten en omelet

Een gerecht van zilvervliesrijst met een bite, zachtgebakken groenten met sojasaus en pikante rode peper. Dit serveer je met een omelet. Je garneert de maaltijd met een knapperige Oosterse notenmix van cashewnoten en pinda’s.

Allergens:
Sesame
Egg
Peanuts
Tree nuts
Celery
Mustard
Sulphites
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

70 g

Zilvervliesrijst

½ unit

Rode ui

¼ unit

Rode peper

150 g

Paksoi

100 g

Snijbonen, gesneden

5 milliliters

Sesamolie

(Contains Sesame)

2 unit

Ei

(Contains Egg)

25 g

Oosterse pinda-cashewmix

(Contains Peanuts, Tree nuts, Celery, Mustard, Sulphites)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

½ teaspoon

Honing

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2803 kJ
Calories670 kcal
Fat34 g
Saturated Fat7.4 g
Carbohydrate65 g
Sugar8 g
Dietary Fiber10 g
Protein21 g
Salt0.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de zilvervliesrijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd de paksoi klein
2

Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd de paksoi klein.

Voeg halverwege de paksoi toe
3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de rode ui en rode peper 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de snijbonen, sesamolie, honing en 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt,10 - 11 minuten op middellaag vuur. Voeg halverwege de paksoi toe.

Snijd daarna in punten
4

Kluts de eieren met een vork in een kom en voeg naar smaak peper en zout toe. Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan, giet het eimengsel erin. Bak per 2 personen 1 omelet op middelhoog vuur, bak 3 - 4 minuten en keer halverwege om. Snijd daarna in punten.

5

Hak ondertussen de notenmix grof.

Garneer met de notenmix
6

Verdeel de rijst over de borden en serveer met de groenten en omeletpunten. Garneer met de notenmix.