Een gerecht van zilvervliesrijst met een bite, zachtgebakken groenten met sojasaus en pikante rode peper. Dit serveer je met een omelet. Je garneert de maaltijd met een knapperige Oosterse notenmix van cashewnoten en pinda’s.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
70 g
Zilvervliesrijst
½ unit
Rode ui
¼ unit
Rode peper
150 g
Paksoi
100 g
Snijbonen, gesneden
5 milliliters
Sesamolie
(Contains Sesame)
2 unit
Ei
(Contains Egg)
25 g
Oosterse pinda-cashewmix
(Contains Peanuts, Tree nuts, Celery, Mustard, Sulphites)
1 tablespoon
Zonnebloemolie
½ teaspoon
Honing
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de zilvervliesrijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd de paksoi klein.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de rode ui en rode peper 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de snijbonen, sesamolie, honing en 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt,10 - 11 minuten op middellaag vuur. Voeg halverwege de paksoi toe.
Kluts de eieren met een vork in een kom en voeg naar smaak peper en zout toe. Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan, giet het eimengsel erin. Bak per 2 personen 1 omelet op middelhoog vuur, bak 3 - 4 minuten en keer halverwege om. Snijd daarna in punten.
Hak ondertussen de notenmix grof.
Verdeel de rijst over de borden en serveer met de groenten en omeletpunten. Garneer met de notenmix.