Zoet-pittige roerbak met zalm
Zoet-pittige roerbak met zalm

Zoet-pittige roerbak met zalm

met rijstnoedels, furikake en groenten

Onze zalm heeft het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde vis, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?

Allergens:
Fish
Soy
Wheat
Sulphites
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Salmon fillet

(Contains Fish)

50 g

Rice noodles

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

½ piece

Carrot

½ piece

Bell pepper

1 sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

10 g

Ponzu

(Contains Soy, Sulphites, Wheat)

½ sachet(s)

Furikake

(Contains Sesame, Soy, Wheat)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

1 tablespoon

Sunflower oil

1 teaspoon

Sambal

½ tablespoon

[Plant-based] butter

2 teaspoon

[Reduced salt] ketjap manis

1 tablespoon

Water

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3399 kJ
Calories812 kcal
Fat38.6 g
Saturated Fat8.7 g
Carbohydrate83.5 g
Sugar35.7 g
Dietary Fiber8.9 g
Protein26.2 g
Salt3.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Pan
Aluminum Foil
Colander
Wok or sautépan
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Voeg de zalm, de knoflook, de zoete Aziatische saus, de ponzu, de honing, de ketjap en de sambal toe aan een kom en meng goed door.
  • Dek af met aluminiumfolie en laat marineren in de koelkast.
Noedels koken
2
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Snijd de paprika in dunne repen. Snijd de wortel in dunne reepjes van ongeveer 1/2 cm dik.
  • Kook de rijstnoedels in 6 - 7 minuten beetgaar in de pan. Bewaar wat van het kookvocht, giet af in een vergiet en spoel met koud water.
  • Voeg de noedels weer toe aan de pan en besprenkel met de helft van de zonnebloemolie. Schep goed om zodat de noedels niet aan elkaar plakken.
Zalm bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en roerbak de groenten 6 - 7 minuten.
  • Vehit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de zalm, zonder marinade, 1 - 2 minuten op de huid. Laat karamelliseren, maar zorg ervoor dat het niet verbrandt. Bewaar de marinade voor de laatste stap.
  • Keer de zalm om en voeg het water toe. Bak de zalm nog 2 minuten op de andere kant.
Serveren
4
  • Voeg de noedels toe aan de groenten en roer naar smaak de marinade en het achtergehouden kookvocht erdoorheen.
  • Bak nog 1 minuut en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de noedels in kommen en leg de zalm erbovenop.
  • Garneer met de furikake.

Weetje: Door de zalm is dit gerecht rijk aan omega 3-vetzuren en vitamine D. Omega 3-vetzuren zijn goed voor je hart en bloedvaten en vitamine D helpt bij de opname van calcium voor sterke botten.