Wist je dat de zoete aardappel meer bètacaroteen, oftewel pro-vitamine A, bevat dan de gewone aardappel? Deze stof zorgt voor de oranje kleur van de zoete aardappel.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
150 g
Sweet potato
½ piece
Red onion
5 g
Fresh flat leaf parsley
½ piece
Courgette
1 piece
Tomato
25 g
Organic sour cream
25 g
Diced chorizo
½ sachet(s)
Mexican-style spices
1 piece
Chicken breast with garlic & herbs
½ tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
Breng ruim gezouten water aan de kook in een pan met deksel voor de zoete aardappel. Schil de zoete aardappel en snijd in grove stukken. Kook de zoete aardappel, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de chorizoblokjes in 5 - 6 minuten knapperig.
Tip: Zowel gewone als zoete aardappelen zijn rijk aan vitaminen en mineralen, zoals zink, ijzer, kalium en vitamine B en C. Wist je dat zoete aardappel daarnaast ook veel vitamine A bevat? Goed voor gezonde ogen en een sterk afweersysteem.
Snijd de rode ui in halve ringen. Halveer de courgette in de lengte en snijd in repen. Snijd vervolgens in blokjes. Voeg 1/2 el roomboter per persoon toe aan een grote hapjespan met deksel en bak de Mexicaanse kruiden samen met de courgetteblokjes en de rode ui 1 minuut of totdat hij begint te geuren. Voeg de kipfilet toe en bak 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kip nog 4 - 5 minuten afgedekt, of tot de kipfilet gaar is.
Tip: Door het bakken van de kipfilet in dezelfde pan neemt die veel smaken op.
Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Meng in een grote saladekom de zure room, de peterselie, de tomatenblokjes, peper en zout. Haal de chorizoblokjes uit de pan en voeg toe aan de saladekom. Voeg ook de chorizo-olie uit de pan toe.
Haal de kipfilet uit de pan en snijd schuin in dunne plakjes. Voeg de zoete aardappel, courgette, rode ui en overige jus toe aan de saladekom. Breng goed op smaak met peper en zout en meng goed. Verdeel de aardappelsalade over de borden en serveer met de kipfiletplakjes.