Zoete aardappelsalade met mediterrane kipfilet
Zoete aardappelsalade met mediterrane kipfilet

Zoete aardappelsalade met mediterrane kipfilet

met chorizo, zure room en courgette

Wist je dat de zoete aardappel meer bètacaroteen, oftewel pro-vitamine A, bevat dan de gewone aardappel? Deze stof zorgt voor de oranje kleur van de zoete aardappel.

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

150 g

Sweet potato

½ piece

Red onion

5 g

Fresh flat leaf parsley

½ piece

Courgette

1 piece

Tomato

25 g

Organic sour cream

25 g

Diced chorizo

½ sachet(s)

Mexican-style spices

1 piece

Chicken breast with garlic & herbs

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories503 kcal
Energy (kJ)2104 kJ
Fat18 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate46 g
Sugar21 g
Dietary Fiber6.5 g
Protein35 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Pan with Lid
Large Sautépan with Lid
Salad Bowl

Cooking Steps

Chorizo bakken
1

Breng ruim gezouten water aan de kook in een pan met deksel voor de zoete aardappel. Schil de zoete aardappel en snijd in grove stukken. Kook de zoete aardappel, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de chorizoblokjes in 5 - 6 minuten knapperig.

Tip: Zowel gewone als zoete aardappelen zijn rijk aan vitaminen en mineralen, zoals zink, ijzer, kalium en vitamine B en C. Wist je dat zoete aardappel daarnaast ook veel vitamine A bevat? Goed voor gezonde ogen en een sterk afweersysteem.

Kip en courgette bakken
2

Snijd de rode ui in halve ringen. Halveer de courgette in de lengte en snijd in repen. Snijd vervolgens in blokjes. Voeg 1/2 el roomboter per persoon toe aan een grote hapjespan met deksel en bak de Mexicaanse kruiden samen met de courgetteblokjes en de rode ui 1 minuut of totdat hij begint te geuren. Voeg de kipfilet toe en bak 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kip nog 4 - 5 minuten afgedekt, of tot de kipfilet gaar is.

Tip: Door het bakken van de kipfilet in dezelfde pan neemt die veel smaken op.

Salade maken
3

Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Meng in een grote saladekom de zure room, de peterselie, de tomatenblokjes, peper en zout. Haal de chorizoblokjes uit de pan en voeg toe aan de saladekom. Voeg ook de chorizo-olie uit de pan toe.

Serveren
4

Haal de kipfilet uit de pan en snijd schuin in dunne plakjes. Voeg de zoete aardappel, courgette, rode ui en overige jus toe aan de saladekom. Breng goed op smaak met peper en zout en meng goed. Verdeel de aardappelsalade over de borden en serveer met de kipfiletplakjes.