Zoete-aardappelsoep met kokosmelk
Zoete-aardappelsoep met kokosmelk

Zoete-aardappelsoep met kokosmelk

met limoen, kidneybonen en garam masala

Dit recept is geïnspireerd op locro de papa - deze van origine Zuid-Amerikaanse maaltijdsoep geef je een originele draai met garam masala en kokosmelk.

Door beperkingen in de leveringen is de bosui in dit recept vervangen door bieslook.

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

150 g

Zoete aardappel

1 teaspoon

Gedroogde tijm

5 g

Verse bieslook

(May be present Celery)

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Paprika

¼ unit

Biologische limoen

½ can

Rode kidneybonen

1 teaspoon

Garam masala

½ can

Tomatenblokjes

200 milliliters

Kokosmelk

Not included in your delivery

½ unit

Groentebouillonblokje

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3433 kJ
Calories820 kcal
Fat52 g
Saturated Fat34 g
Carbohydrate62 g
Sugar24 g
Dietary Fiber17 g
Protein16 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Colander
Soup pan with lid

Cooking Steps

Aardappel roosteren
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de zoete aardappel grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Verdeel de blokjes over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper, zout en de helft van de tijm. Bak de zoete-aardappelblokjes in 15 – 25 minuten gaar. Schep halverwege om.

Snijden
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika in blokjes van 1 bij 1 cm. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Laat de kidneybonen uitlekken in een vergiet.

Groenten bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur en bak de paprika 5 minuten. Voeg de knoflook, garam masala en overgebleven tijm toe. Bak een halve minuut en voeg dan de tomatenblokjes, 50 ml water per persoon en de kokosmelk toe. Verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan en roer goed door.

Soep koken
4

Breng de soep op smaak met peper en zout en breng aan de kook. Laat de soep, afgedekt, 12 – 15 minuten zachtjes koken op laag vuur. Voeg de laatste 5 minuten de kidneybonen toe. Snijd de bieslook fijn.

Aardappel toevoegen
5

Haal de soep van het vuur, roer de geroosterde zoete aardappel erdoor en voeg de helft van het limoensap toe.

Serveren
6

Garneer de soep met de bieslook, de limoenrasp en het limoensap naar smaak.