Dit recept is geïnspireerd op locro de papa - deze van origine Zuid-Amerikaanse maaltijdsoep geef je een originele draai met garam masala en kokosmelk.
Door beperkingen in de leveringen is de bosui in dit recept vervangen door bieslook.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
150 g
Zoete aardappel
1 teaspoon
Gedroogde tijm
5 g
Verse bieslook
(May be present Celery)
½ unit
Knoflookteen
½ unit
Paprika
¼ unit
Biologische limoen
½ can
Rode kidneybonen
1 teaspoon
Garam masala
½ can
Tomatenblokjes
200 milliliters
Kokosmelk
½ unit
Groentebouillonblokje
1 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de zoete aardappel grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Verdeel de blokjes over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper, zout en de helft van de tijm. Bak de zoete-aardappelblokjes in 15 – 25 minuten gaar. Schep halverwege om.
Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika in blokjes van 1 bij 1 cm. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Laat de kidneybonen uitlekken in een vergiet.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur en bak de paprika 5 minuten. Voeg de knoflook, garam masala en overgebleven tijm toe. Bak een halve minuut en voeg dan de tomatenblokjes, 50 ml water per persoon en de kokosmelk toe. Verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan en roer goed door.
Breng de soep op smaak met peper en zout en breng aan de kook. Laat de soep, afgedekt, 12 – 15 minuten zachtjes koken op laag vuur. Voeg de laatste 5 minuten de kidneybonen toe. Snijd de bieslook fijn.
Haal de soep van het vuur, roer de geroosterde zoete aardappel erdoor en voeg de helft van het limoensap toe.
Garneer de soep met de bieslook, de limoenrasp en het limoensap naar smaak.