Dit recept is geïnspireerd op locro de papa - deze van origine Zuid-Amerikaanse maaltijdsoep geef je een originele draai met garam masala en kokosmelk.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
150 g
Sweet potato
⅓ sachet(s)
Dried thyme
1 piece
Scallions
½ piece
Garlic
1 piece
Carrot
¼ piece
Lime
½ pack
Red kidney beans
⅓ sachet(s)
Garam Masala
200 milliliters
Coconut milk
½ pack
Diced tomatoes with garlic & onion
½ piece
Low sodium vegetable stock cube
1 tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de zoete aardappel grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de wortel in gelijke blokjes. Verdeel de zoete aardappel en wortel over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met de helft van de tijm, peper en zout. Bak in 15 – 25 minuten gaar. Schep halverwege om.
Snijd de bosui in fijne ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de schil van de limoen en snijd in partjes. Laat de kidneybonen uitlekken in een vergiet.
Weetje: Kidneybonen hebben van alle bonen het hoogste vezelgehalte. Per 100 gram bevatten ze bijna 1/3 van de ADH.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur en bak de helft van de bosui 1 – 2 minuten. Voeg de knoflook, garam masala (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en overige tijm toe. Bak 30 seconden en voeg dan de tomatenblokjes, de kokosmelk en 50 ml water per persoon toe. Verkruimel 1/2 groentebouillonblokje per persoon boven de pan en roer goed door (zie Tip).
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de benodigde hoeveelheid bouillonblokje.
Breng de soep op smaak met peper en zout en breng aan de kook. Laat de soep, afgedekt, 12 – 15 minuten zachtjes koken op laag vuur. Voeg de laatste 5 minuten de kidneybonen toe.
Pers ondertussen het sap van 1 limoenpartje per persoon boven een kleine kom. Haal de soep van het vuur, roer de geroosterde zoete aardappel en wortel erdoor en voeg het limoensap toe (zie Tip).
Tip: Je kunt de soep ook pureren met een staafmixer.
Garneer de soep met de overige bosui en de limoenrasp. Voeg extra limoensap naar smaak toe.