Zoete-aardappelsoep met kokosmelk
Zoete-aardappelsoep met kokosmelk

Zoete-aardappelsoep met kokosmelk

met limoen, kidneybonen en garam masala

Dit recept is geïnspireerd op locro de papa - deze van origine Zuid-Amerikaanse maaltijdsoep geef je een originele draai met garam masala en kokosmelk.

Tags:
Plant-based
Extra Veggies

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

150 g

Sweet potato

⅓ sachet(s)

Dried thyme

¼ bunch

Scallions

½ piece

Garlic

1 piece

Carrot

¼ piece

Lime

½ pack

Red kidney beans

⅓ sachet(s)

Garam Masala

½ pack

Chopped tomatoes

200 milliliters

Coconut milk

Not included in your delivery

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

1 tablespoon

Olive oil

50 milliliters

Water

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3445 kJ
Calories823 kcal
Fat50.5 g
Saturated Fat33.9 g
Carbohydrate65.3 g
Sugar25.6 g
Dietary Fiber17 g
Protein18.5 g
Salt3.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Soup pan with lid
Grater
Colander
Small Bowl

Cooking Steps

Aardappel roosteren
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Was de zoete aardappel grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de wortel in gelijke blokjes.
  • Verdeel beide over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met de helft van de tijm, peper en zout.
  • Bak in 15 – 25 minuten gaar. Schep halverwege om.
Groenten bakken
2
  • Snijd de bosui in fijne ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de schil van de limoen en snijd in partjes. Laat de kidneybonen uitlekken in een vergiet.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur en bak hierin de helft van de bosui 1 – 2 minuten.
  • Voeg de knoflook, garam masala (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en overige tijm toe. Bak 30 seconden.

Weetje: Kidneybonen hebben van alle bonen het hoogste vezelgehalte. Per 100 gram bevatten ze bijna 1/3 van de ADH.

Soep koken
3
  • Voeg de tomatenblokjes, de kokosmelk en 50 ml water per persoon toe.
  • Verkruimel 1/2 groentebouillonblokje per persoon boven de pan en roer goed door (zie Tip). Breng de soep op smaak met peper en zout en breng aan de kook.
  • Laat de soep, afgedekt, 12 – 15 minuten zachtjes koken op laag vuur.
  • Voeg de laatste 5 minuten de kidneybonen toe.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de benodigde hoeveelheid van het bouillonblokje.

Serveren
4
  • Pers ondertussen het sap van 1 limoenpartje per persoon boven een kleine kom.
  • Haal de soep van het vuur, roer de geroosterde zoete aardappel en wortel erdoor en voeg het limoensap toe (zie Tip).
  • Garneer de soep met de overige bosui en de limoenrasp. Voeg extra limoensap naar smaak toe.

Tip: Je kunt de soep ook pureren met een staafmixer.