Zoete-aardappelsoep met kokosmelk
Zoete-aardappelsoep met kokosmelk

Zoete-aardappelsoep met kokosmelk

met limoen, kidneybonen en garam masala

Dit recept is geïnspireerd op locro de papa - deze van origine Zuid-Amerikaanse maaltijdsoep geef je een originele draai met garam masala en kokosmelk.

Tags:
Plant-based

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

150 g

Sweet potato

⅓ sachet(s)

Dried thyme

¼ bunch

Scallions

½ piece

Garlic

½ piece

Carrot

¼ piece

Lime

½ pack

Red kidney beans

⅓ sachet(s)

Garam Masala

200 milliliters

Coconut milk

½ pack

Diced tomatoes with garlic & onion

Not included in your delivery

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

1 tablespoon

Olive oil

50 milliliters

Water

¼ teaspoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3406 kJ
Calories814 kcal
Fat49.3 g
Saturated Fat32.9 g
Carbohydrate64.7 g
Sugar28.2 g
Dietary Fiber23.3 g
Protein18.2 g
Salt3.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Soup pan with lid
Small Bowl

Cooking Steps

Aardappelen roosteren
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Was de zoete aardappel grondig. Snijd de zoete aardappel en wortel in blokjes van 1 cm. 
  • Verdeel de zoete aardappel en wortel over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met de helft van de tijm, peper en zout. 
  • Rooster in 15 - 25 minuten gaar. Schep halverwege om.
Snijden
2
  • Snijd de bosui in fijne ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp en snijd in partjes. Laat de kidneybonen uitlekken in een vergiet.
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een soeppan met deksel op middelhoog vuur en bak de helft van de bosui 1 - 2 minuten.
  • Voeg de knoflook, garam masala (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en suiker toe. Voeg de overige tijm toe en bak 30 seconden verder.

Weetje: Kidneybonen hebben van alle bonen het hoogste vezelgehalte. Per 100 gram bevatten ze bijna 1/3 van de ADH.

Soep koken
3
  • Voeg de tomatenblokjes en de kokosmelk toe. Voeg de aangegeven hoeveelheid water toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Roer goed door.
  • Breng de soep op smaak met peper en zout en breng aan de kook.
  • Laat de soep, afgedekt, 7 - 10 minuten zachtjes koken op laag vuur.
  • Voeg de kidneybonen toe en kook 5 minuten verder.
Serveren
4
  • Pers 1 limoenpartje per persoon uit boven een kleine kom.
  • Haal de soep van het vuur en roer de geroosterde zoete aardappel, de wortel en het limoensap erdoor.
  • Garneer de soep met de limoenrasp en de overige bosui. Voeg extra limoensap naar smaak toe.