Zoete-aardappelsoep met limoen
Zoete-aardappelsoep met limoen

Zoete-aardappelsoep met limoen

met kidneybonen, paprika en garam masala

.

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

150 g

Zoete aardappel

1 teaspoon

Gedroogde tijm

1 unit

Bosui

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Gele paprika

¼ unit

Limoen

½ can

Kidneybonen

1 teaspoon

Garam masala

½ can

Tomatenblokjes

200 milliliters

Kokosmelk

Not included in your delivery

½ unit

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2916 kJ
Calories697 kcal
Fat50 g
Saturated Fat34.1 g
Carbohydrate53 g
Sugar22.7 g
Dietary Fiber10 g
Protein9 g
Salt3.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet
Parchment Paper
Soup pan with lid

Cooking Steps

.
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de zoete aardappel grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Verdeel de blokjes over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper, zout en de helft van de tijm. Bak de aardappelblokjes in 15 – 25 minuten gaar. Schep halverwege om.

.
2

Snijd de bosui in fijne ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de gele paprika en snijd de paprika in blokjes van 1 bij 1 cm. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Laat de kidneybonen uitlekken in een vergiet.

.
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur en bak hierin de helft van de bosui 1 – 2 minuten. Voeg de paprika toe en bak 5 minuten mee. Voeg de knoflook, garam masala en overgebleven tijm toe. Bak een halve minuut en voeg dan de tomatenblokjes, 50 ml water per persoon en de kokosmelk toe. Verkruimel het groentebouillonblokje erover en roer goed door.

.
4

Breng de soep op smaak met peper en zout en breng aan de kook. Laat de soep, afgedekt, 12 – 15 minuten zachtjes koken op laag vuur. Voeg de laatste 5 minuten de kidneybonen toe.

.
5

Haal de soep van het vuur, roer de geroosterde zoete aardappel erdoor en voeg de helft van het limoensap toe.

.
6

Garneer de soep met de rest van de bosui, de limoenrasp en het limoensap naar smaak.