Dit gerecht is geïnspireerd op locro de papa - een dikke soep uit Ecuador met als hoofdingrediënten aardappel (papa) en kaas.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Garlic
½ piece
Onion
100 g
Sweet potato
¾ piece
Courgette
½ sachet(s)
Peruvian-style spice mix
2.5 g
Fresh coriander
50 g
Greek-style cheese
(Contains Milk)
1 piece
Wholewheat bread roll
10 g
Chopped cashews
125 g
Potatoes
350 milliliters
Low sodium vegetable stock
1 teaspoon
Balsamic vinegar
1 tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Bereid de bouillon. Verwarm de oven voor op 210 graden. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de ui. Weeg de aardappelen af. Schil de zoete en kruimige aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm. Snijd de courgette in blokjes van 1/2 cm.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan 1/2 bouillonblokje per 350 ml water. Gebruik ook de helft van de witte kaas. Wat je overhoudt van de witte kaas is heerlijk in een salade de volgende dag.
Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel. Fruit de knoflook en de ui 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg halverwege de Peruaanse kruiden toe en bak mee. Voeg de bouillon, de aardappelen en de zoete aardappel toe, breng aan de kook en zet het vuur middellaag. Dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes koken.
Tip: Zowel gewone als zoete aardappelen zijn rijk aan vitaminen en mineralen, zoals zink, ijzer, kalium en vitamine B en C. Wist je dat zoete aardappel daarnaast ook veel vitamine A bevat? Goed voor gezonde ogen en een sterk afweersysteem.
Snijd ondertussen de verse koriander grof en snijd de witte kaas in blokjes. Bak het bruine broodje 6 - 8 minuten in de oven.
Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart, zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.
Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan. Bak de courgetteblokjes 6 - 8 minuten op middelhoog vuur, of tot ze bruin en gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
Pureer de soep met een staafmixer en voeg eventueel extra water toe om de soep te verdunnen. Meng de zwarte balsamicoazijn erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over diepe borden. Garneer met de witte kaas, de cashewstukjes, de gebakken courgette en de koriander. Serveer met het bruine broodje.
Tip: Wist je dat dit gerecht rijk is aan vezels, vitamine C en ijzer? Dit komt voornamelijk door de aardappelen en groenten.