Dit gerecht is geïnspireerd op locro de papa - een dikke soep uit Ecuador met de hoofdingrediënten aardappel (papa) en kaas.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Garlic
½ piece
Onion
100 g
Sweet potato
¾ piece
Courgette
2.5 g
Fresh coriander
(May be present Celery)
50 g
Greek-style cheese
(Contains Milk)
10 g
Chopped cashews
(Contains Cashews May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)
100 g
Potatoes
1 piece
Novelty bread roll
(Contains Wheat May be present Mustard, Tree nuts, Sesame, Soy, Egg, Gluten, Milk)
½ sachet(s)
African-inspired spice mix
1 teaspoon
Balsamic vinegar
1 tablespoon
Olive oil
350 milliliters
Low sodium vegetable stock
to taste
Salt and pepper
Bereid de bouillon. Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de ui. Weeg de aardappelen af. Schil de zoete en gewone aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm. Snijd de courgette in blokjes van 1/2 cm.
Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en de ui 1 minuut. Voeg halverwege de Afrikaanse kruidenmix toe en bak mee. Voeg de bouillon, de aardappelen en de zoete aardappel toe, breng aan de kook en zet het vuur middellaag. Dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes koken.
Snijd ondertussen de verse koriander grof en snijd de witte kaas in blokjes (zie Tip). Bak het broodje 7 minuten in de oven.
Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart, zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.
Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de courgetteblokjes 6 - 8 minuten, of tot ze bruin en gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
Pureer de soep met een staafmixer en voeg eventueel extra water toe om de soep te verdunnen. Meng de zwarte balsamicoazijn erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over diepe borden. Garneer met de witte kaas, de cashewstukjes, de gebakken courgette en de koriander. Serveer met het broodje.
Weetje: Zowel gewone als zoete aardappelen zijn rijk aan vitaminen en mineralen, zoals zink, ijzer, kalium en vitamine B en C. Wist je dat zoete aardappel daarnaast ook veel vitamine A bevat? Goed voor gezonde ogen en een sterk afweersysteem.