Zoete-aardappelstamppot met kruidenkaas
Zoete-aardappelstamppot met kruidenkaas

Zoete-aardappelstamppot met kruidenkaas

met veldsla, rucola en pecannoten

Zoete en gewone aardappelen zitten boordevol vitaminen en mineralen. Zoals vitamine A, wat bijdraagt aan gezonde ogen en een sterk afweersysteem.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Pecans
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

100 g

Potatoes

125 g

Red cherry tomatoes

200 g

Sweet potato

10 g

Chopped pecans

(Contains Pecans May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

1 piece

Onion

35 g

Herbed cheese cubes

(Contains Milk)

30 g

Arugula & lamb's lettuce

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

1 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Balsamic vinegar

½ tablespoon

Mustard

1

[Plant-based] milk

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2911 kJ
Calories696 kcal
Fat33.2 g
Saturated Fat10.8 g
Carbohydrate74.8 g
Sugar18.9 g
Dietary Fiber14.1 g
Protein18.9 g
Salt1.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Oven Dish
Tall-Sided Pan
Potato Masher

Cooking Steps

Aardappelen koken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Weeg de aardappelen en de zoete aardappel af. Schil ze en snijd in grove stukken. Zet beide aardappelen onder water in een pan, verkuimel het bouillonblokje erboven en kook in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht en laat uitstomen.

Weetje: Door de aardappelen in bouillon te koken en ook weer af te gieten voeg je extra smaak toe, maar blijft het zoutgehalte laag. Lekker én in balans!

Roosteren
2

Meng in een ovenschaal de cherrytomaten met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 el zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout en bak 15 - 17 minuten in de oven. Schep halverwege om. Hak ondertussen de pecanstukjes eventueel iets kleiner. Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pecanstukjes goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Ui bakken
3

Snijd de ui in halve ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan van de pecanstukjes op middelmatig vuur en bak de ui 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Ui is een onderschatte supergroente! Wist je dat ui niet alleen rijk is aan vezels en B-vitaminen, maar ook bomvol antioxidanten en vitamine C zit?

Puree maken
4

Stamp de aardappelen en zoete aardappel met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de mosterd en een scheutje melk of een beetje van de bouillon toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

Mengen
5

Meng de ui en de helft van de kruidenkaasblokjes door de stamppot. Verwarm eventueel nog even om de kaas te laten smelten. Meng er vervolgens de cherrytomaten, rucola en veldsla doorheen.

Serveren
6

Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de overige kruidenkaasblokjes en de pecanstukjes.