Zoete-aardappelstamppot met witte kaas
Zoete-aardappelstamppot met witte kaas

Zoete-aardappelstamppot met witte kaas

met veldsla, rucola en pecannoten

Zoete en gewone aardappelen zitten boordevol vitaminen en mineralen. Zoals vitamine A, wat bijdraagt aan gezonde ogen en een sterk afweersysteem.

Tags:
Veggie
Extra Veggies
Allergens:
Pecans
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

75 g

Sweet potato

1 unit

Onion

125 g

Red cherry tomatoes

½ sachet(s)

Italian seasoning

10 g

Chopped pecans

(Contains Pecans May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

50 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

30 g

Arugula & lamb's lettuce

Not included in your delivery

¼ unit

Low sodium vegetable stock cube

1 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Mustard

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1.5 teaspoon

Balsamic vinegar

1

[Plant-based] milk

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3008 kJ
Calories719 kcal
Fat39.4 g
Saturated Fat12.5 g
Carbohydrate67.9 g
Sugar13.7 g
Dietary Fiber15.8 g
Protein20.5 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Oven Dish
Tall-Sided Pan
Bowl
Potato Masher

Cooking Steps

Aardappelen koken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Weeg de aardappelen en de zoete aardappel af. Schil ze en snijd in grove stukken. Zet beide aardappelen onder water in een pan, verkuimel het bouillonblokje erboven en kook in 12 - 15 minuten gaar. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen. 

Weetje: Door de aardappelen in bouillon te koken en ook weer af te gieten voeg je extra smaak toe, maar blijft het zoutgehalte laag. Lekker én in balans!

Roosteren
2

Snijd de ui in halve ringen. Meng in een ovenschaal de cherrytomaten en de helft van de ui met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 el zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de cherrytomaten en ui 15 - 17 minuten in de oven. Schep halverwege om. Hak ondertussen de pecanstukjes eventueel iets kleiner. Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pecanstukjes goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Ui bakken
3

Meng in een kom de extra vierge olijfolie met de Italiaanse kruiden. Snijd de witte kaas in blokjes van 1 cm en meng door de kruidenolie. Zet opzij tot serveren. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelmatig vuur en bak de overige ui 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Puree maken
4

Stamp de aardappelen en zoete aardappel met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de mosterd en een scheutje melk of een beetje van het kookvocht toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

Mengen
5

Meng de ui en de helft van de witte kaas door de stamppot. Verwarm eventueel nog even om de kaas te laten smelten. Meng er vervolgens de cherrytomaten en de rucola en veldsla doorheen.

Serveren
6

Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de pecanstukjes en de overige witte kaas.

Weetje: Ui is een onderschatte supergroente! Wist je dat ui niet alleen rijk is aan vezels en B-vitaminen, maar ook bomvol antioxidanten en vitamine C zit?