Zoete bataat-wortelsoep en frisse yoghurt
Zoete bataat-wortelsoep en frisse yoghurt

Zoete bataat-wortelsoep en frisse yoghurt

met zonnebloempitten en een kurkumabroodje

Met het eten van soep krijg je zonder moeite veel groente binnen. Dat geldt ook voor deze oranje soep met bataat, wortel en bleekselderij, echte vitaminebommetjes. Je bestrooit de soep met geroosterde zonnebloempitten voor een lekkere bite.

Allergens:
Celery
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

1.5 unit

Bleekselderij

(Contains Celery)

150 g

Zoete aardappel

½ unit

Peen

1 unit

Kurkumabroodje

(Contains Gluten)

10 g

Zonnebloempitten

(May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)

2 tablespoon

Volle yoghurt

(Contains Milk)

Not included in your delivery

400 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Calories563 kcal
Energy (kJ)2356 kJ
Fat18 g
Saturated Fat7.2 g
Carbohydrate83 g
Sugar19.1 g
Dietary Fiber10 g
Protein13 g
Salt5.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Bereid de bouillon. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Halveer de stengels bleekselderij in de lengte en snijd vervolgens in boogjes van 1 cm. Schil de bataat en snijd in blokjes van 2 cm. Halveer de peen in de lengte en snijd vervolgens in halve plakken.

Soep koken
2

Verhit de roomboter in een soeppan met deksel en fruit de ui, knoflook en bleekselderij 2 minuten op laag vuur. Voeg de bataat en peen toe en bak 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe, dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes koken.

Broodje bakken
3

Bak ondertussen het kurkumabroodje 6 – 8 minuten in de oven.

Roosteren
4

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, in 2 minuten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Soep pureren
5

Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als je de soep wil verdunnen en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de soep over de soepkommen. Garneer met de yoghurt, bestrooi met de zonnebloempitten en serveer het kurkumabroodje erbij.