Zoete hutspot met rookworst en spekjes
Zoete hutspot met rookworst en spekjes

Zoete hutspot met rookworst en spekjes

met wortel en uienjus

Wortels zijn rijk aan vitamine A. Dit geeft je ogen en afweersysteem een extra boost!

Tags:
Family

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

300 g

Potatoes

½ piece

Onion

½ piece

Smoked pork sausage

40 g

Bacon lardons

40 g

Onion chutney

1 pinch

Nutmeg

300 g

Sliced carrots

(May be present Celery)

Not included in your delivery

½ teaspoon

Mustard

50 milliliters

Low sodium chicken stock

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1

[Plant-based] milk

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3697 kJ
Calories884 kcal
Fat44.2 g
Saturated Fat18.3 g
Carbohydrate87.8 g
Sugar14.8 g
Dietary Fiber14.4 g
Protein108.8 g
Salt4.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Kook ruim water in een grote pan met deksel voor de aardappelen en de wortels.
  • Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken.
  • Verkruimel het bouillonblokje boven de pan met kokend water en kook de aardappelen met de wortelschijfjes, afgedekt, 15 - 18 minuten (zie Tip).
  • Haal de rookworst uit de verpakking en kook de laatste 7 minuten mee met de aardappelen en wortel. 

Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Laat het bouillonblokje dan achterwege.

Spekjes en ui bakken
2
  • Verhit ondertussen een koekenpan zonder bakvet op middelhoog vuur en bak de spekreepjes in 5 - 6 minuten krokant.
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen en bereid de bouillon. 
  • Schep de spekreepjes uit de pan en houd apart. Bak de ui met een snuf zout 2 - 3 minuten in de pan van de spekjes op laag vuur (zie Tip).

Tip: Door het vuur laag te houden worden de uien zacht en zoet. Voor krokantere uitjes zet je het vuur hoger - ze smaken dan wel minder zoet.

Jus maken
3
  • Voeg de uienchutney en bouillon toe aan de pan met ui. Breng aan de kook en laat 3 - 4 minuten pruttelen. Proef en breng indien nodig op smaak met peper en zout.
  • Haal de rookworst uit de pan. Bewaar wat van het kookvocht van de aardappelen en wortels, giet daarna af en laat uitstomen. 
  • Stamp met een aardappelstamper de aardappelen en wortels tot een stamppot.
  • Voeg de mosterd en 1 mespuntje nootmuskaat per persoon toe en meng goed. 
Serveren
4
  • Voeg de spekreepjes, 1/2 el roomboter per persoon en een klein scheutje kookvocht of melk toe aan de hutspot. Roer door elkaar en breng op smaak met peper en zout. 
  • Halveer de rookworst.
  • Schep de hutspot op de borden en serveer met de rookworst.
  • Schep de uienjus over de hutspot.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem.