Zoete wortel–linzensoep met crème fraîche en naanbrood
Zoete wortel–linzensoep met crème fraîche en naanbrood

Zoete wortel–linzensoep met crème fraîche en naanbrood

Heerlijk kruidige, stevige soep met verfrissende en zachte crème fraîche

Bataat heeft een zoete en kruidige smaak. Zoete aardappel is net zo gezond als gewone aardappelen en het is rijk aan vitamine C en voedingsvezels. Wat bataat speciaal maakt is dat de koolhydraten langzamer worden opgenomen in het bloed dan bij een gewone aardappel. Het geeft daardoor geen hoge bloedsuikerpieken en is vergelijkbaar met een volkoren graanproduct!

Allergens:
Celery
Mustard
Milk
Wheat
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

¼ unit

Rode peper

¼ unit

Verse gember

1.5 teaspoon

Kerriepoeder

(Contains Celery, Mustard)

40 g

Groene linzen

100 g

Zoete aardappel

200 g

Peen

½ unit

Naanbrood

(Contains Milk, Wheat, Gluten)

1 tablespoon

Crème fraîche

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ unit

Groentebouillon

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories605 kcal
Energy (kJ)2531 kJ
Fat16 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate87 g
Sugar0 g
Dietary Fiber19 g
Protein19 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Pan
Stove
Immersion blender

Cooking Steps

Snijd de gember, rode peper en ui
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 500 ml water per persoon. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Schil de gember en snijd fijn.

Voeg de linzen toe
2

Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui, rode peper en gember 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de currykruiden en groene linzen toe en bak al roerende 30 seconden mee. Voeg het kokende water toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Breng afgedekt aan de kook en laat 25 minuten zachtjes koken.

3

Schil ondertussen de bataat en snijd in blokjes. Snijd de peen in dunne plakken. Voeg beide na 5 - 10 minuten koken toe aan de linzen.

4

Besprenkel ondertussen het naanbrood met water en bak 3 – 4 minuten in de oven.

Pureer de soep
5

Haal de soeppan van het vuur en pureer met een staafmixer. Pureer de soep naar wens fijn of grof. Breng op smaak met peper en zout.

Garneer de soep met creme fraîche
6

Verdeel de soep over de soepkommen, garneer met de crème fraîche en serveer met het naanbrood.