Je werkt dit kleurrijke gerecht af met gomasio - deze Japanse smaakmaker op basis van sesamzaad zorgt voor de finishing touch! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
½ piece
Carrot
½ piece
Bell pepper
100 g
Diced chicken breast
60 g
Brown rice
100 g
Broccoli rice
60 g
Mango ketchup
10 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
½ sachet(s)
Gomashio
(Contains Sesame)
½ tablespoon
White balsamic vinegar
½ tablespoon
Sunflower oil
½ tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Sugar
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snijd de ui in dikke halve ringen. Snijd de wortel in dunne plakjes. Snijd de paprika in blokjes. Kook de rijst 17 - 20 minuten en kook de broccolirijst de laatste 3 minuten mee. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak alle groenten, afgedekt, 8 - 10 minuten. Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een andere koekenpan en bak de kipfiletblokjes 2 - 3 minuten aan. Ze hoeven nog niet gaar te zijn.
Voeg de kipfiletblokjes, mangoketchup, sojasaus en per persoon 1/2 el witte wijnazijn, 1/2 el suiker en 3 el water toe aan de groenten. Roer goed door en laat 3 - 4 minuten zachtjes pruttelen zonder de deksel. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de broccolirijst over de borden. Schep de groenten met kip erop. Garneer met de gomasio.
Tip: Wist je dat je door de broccolirijst al meer dan de ADH vitamine C binnenkrijgt per portie? Daarnaast zit broccoli(rijst) vol ijzer, calcium en kalium - goed voor een energiek gevoel, sterke botten en een gezonde bloeddruk.