Zoetzure wraps met gemarineerde tofu
Zoetzure wraps met gemarineerde tofu

Zoetzure wraps met gemarineerde tofu

met mangochutney, peer en komkommer-koolsla

Wist je dat het maken van tofu uit sojamelk heel veel lijkt op het maken van kaas uit melk?

Tags:
Plant-Based
Allergens:
Soy
Wheat
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

[Persian] cucumber

3 piece

Garlic

½ piece

Pear

50 g

Slaw mix

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

½ sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

5 g

Sesame seeds

5 milliliters

Sesame oil

(Contains Sesame)

90 g

Seasoned tofu cubes

(Contains Soy)

3 piece

Flour tortillas

g

Mango ketchup

40 g

Mango chutney

Not included in your delivery

2 tablespoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories713 kcal
Energy (kJ)2981 kJ
Fat29 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate74 g
Sugar31 g
Dietary Fiber5.6 g
Protein26 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl
Small Bowl
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil

Cooking Steps

Voorbereiding
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de komkommer in fijne reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder het klokhuis van de peer en snijd in fijne plakjes.

Mengen
2

Meng in een grote kom 2 el wittewijnazijn per persoon, de sesamolie en een snuf zout. Voeg de wortel-koolmix en komkommer toe. Schep goed om en bewaar apart. Meng in een kleine kom de sojasaus, knoflook, zoete Aziatische saus en sesamzaadjes. Schep beide nog een keer goed om.

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

Bakken
3

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de tofublokjes 2 - 3 minuten of tot ze goudbruin zijn. Voeg het sesam-sojasausje toe en bak nog 2 - 3 minuten. Verpak ondertussen de mini-tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven.

Tip: Wist je dat tofu rijk is aan calcium en ijzer? Het bevat per 100 gram evenveel calcium als 1 beker melk en evenveel ijzer als 100 gram biefstuk!

Serveren
4

Haal de mini-tortilla's uit de oven en besmeer ze met mangochutney. Verdeel de komkommer-koolsla over de mini-tortilla's en leg de plakjes peer erbij. Verdeel de tofublokjes over de mini-tortilla's.