Wist je dat het maken van tofu uit sojamelk heel veel lijkt op het maken van kaas uit melk?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Komkommer
½ unit
Knoflookteen
½ unit
Peer
50 g
Wittekool en wortel
10 milliliters
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
½ sachet(s)
Zoete Aziatische saus
(Contains Gluten, Soy)
5 g
Sesamzaad
(Contains Sesame May be present Tree nuts, Peanuts)
5 milliliters
Sesamolie
(Contains Sesame)
90 g
Gekruide tofublokjes
(Contains Soy, Wheat, Celery)
3 unit
Mini-tortilla's
(Contains Gluten)
40 g
Mangochutney
(Contains Mustard May be present Tree nuts, Peanuts)
½ tablespoon
Zonnebloemolie
2 tablespoon
Wittewijnazijn
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de komkommer in fijne reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder het klokhuis van de peer en snijd in fijne plakjes.
Meng in een grote kom 2 el wittewijnazijn per persoon, de sesamolie en een snuf zout. Voeg de wortel-koolmix en komkommer toe. Schep goed om en bewaar apart. Meng in een kleine kom de sojasaus, knoflook, zoete Aziatische saus en sesamzaadjes. Schep beide nog een keer goed om.
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de tofublokjes 2 - 3 minuten of tot ze goudbruin zijn. Voeg het sesam-sojasausje toe en bak nog 2 - 3 minuten. Verpak ondertussen de mini-tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven.
Haal de mini-tortilla's uit de oven en besmeer ze met mangochutney. Verdeel de komkommer-koolsla over de mini-tortilla's en leg de plakjes peer erbij. Verdeel de tofublokjes over de mini-tortilla's.