Zomers broodje tonijnsalade
Zomers broodje tonijnsalade

Zomers broodje tonijnsalade

met spiegelei, wortelbroodje en een salade

Deze Skipjack tonijn van Fish Tales wordt met hengel en lijn gevangen, wat zorgt voor minimale bijvangst. Mede hierdoor verdient deze vis het duurzame MSC-keurmerk.

Allergens:
Fish
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Red onion

⅓ piece

[Persian] cucumber

5 g

Fresh flat leaf parsley & chives

½ can

Tuna packed in olive oil

(Contains Fish)

50 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

1 piece

Carrot bun

1 piece

Tomato

2 piece

Egg

40 g

Mesclun

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Mustard

1 teaspoon

White wine vinegar

Nutrition Values

Calories764 kcal
Energy (kJ)3196 kJ
Fat56 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate31 g
Sugar9 g
Dietary Fiber6.5 g
Protein29 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden.Snipper de kleine rode ui. Snijd de komkommer in blokjes. Hak de verse bladpeterselie en bieslook fijn. Snijd de tomaat in parten.

Tip: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen, win-win-win dus!

Tonijnsalade maken
2

Meng in een kom: de tonijn uit blik, de helft van de verse kruiden, de helft van de komkommer, de rode ui en de mayonaise. Breng op smaak met peper en zout. Halveer het wortelbroodje en bak 4 - 6 minuten in de oven.

Tip: Houd je niet van rauwe rode ui? Bak de ui dan een paar minuten in een koekenpan.

Spiegelei bakken
3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak 2 spiegeleitjes per persoon. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1 tl wittewijnazijn, 1 tl mosterd en de overige verse kruiden. Houd wat mesclun apart om de broodjes te beleggen en voeg de overige mesclun, de overige komkommer en de partjes tomaat toe aan de saladekom. Schep goed om.

Serveren
4

Verdeel de wortelbroodjes over de borden en beleg iedere helft met de achtergehouden mesclun en de tonijnsalade. Leg het spiegeleieren erop en serveer met de salade.