Zomerse andijviestamppot
Zomerse andijviestamppot

Zomerse andijviestamppot

met gehaktballetjes, zongedroogde tomaten en oude kaas

Bij deze mediterrane andijviestamppot eet je Italiaanse gehaktballetjes, waar je blokjes oude kaas in verstopt die tijdens het bakken smelten en de balletjes extra smeuïg maken. De tomaatjes hebben flink wat zonuren gehad en daarmee geven ze de stamppot een zomers tintje.

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

300 g

Kruimige aardappelen

3 unit

Rundergehaktballetjes met Spaanse kruiden

25 g

Oude-kaasblokjes

(Contains Milk)

½ unit

Rode ui

35 g

Zongedroogde tomaten

150 g

Gesneden andijvie

Not included in your delivery

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

1 tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

drizzle

Melk

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3828 kJ
Calories915 kcal
Fat40 g
Saturated Fat21.3 g
Carbohydrate82 g
Sugar19.8 g
Dietary Fiber13 g
Protein50 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Aardappelen koken
1

Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil of was de aardappelen (malta) grondig, snijd in grove stukken en kook, afgedekt, 15 minuten. Giet af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Kaas koken
2

Druk in elk gehaktballetje een paar van de blokjes oude kaas. Draai daarna weer dicht tot mooie gehaktballetjes. Snijd vervolgens de rode ui in halve ringen en snijd de zongedroogde tomaten klein. Let op! Gebruik niet alle kaas maar houd wat over voor door de stamppot.

Rode ui bakken
3

Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan met deksel en bak de gehaktballetjes in 3 - 4 minuten rondom bruin op middelhoog vuur. Voeg de rode ui en de zwarte balsamicoazijn toe en roerbak 1 minuut. Draai het vuur laag, dek de pan af en bak nog 10 minuten, of totdat de gehaktballetjes gaar zijn.

Andijvie bakken
4

Verhit ondertussen de overige roomboter in een wok of hapjespan en bak het grootste deel van de andijvie 5 minuten op middellaag vuur (zie tip).

Op smaak brengen
5

Stamp de aardappelen met behulp van een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Roer de gebakken en overige rauwe andijvie door de stamppot en voeg de overige oude kaas en zongedroogde tomaten toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de andijviestamppot over de borden en garneer met de gebakken rode ui. Serveer met de gehaktballetjes en schenk er de vleesjus uit de pan over.