Zomerse gnocchi met merguezworst
Zomerse gnocchi met merguezworst

Zomerse gnocchi met merguezworst

Met citroen-ricottasaus, courgette en mini-romatomaten

In Rome wordt traditioneel op donderdag gnocchi gegeten in voorbereiding op vrijdag, dan eet je namelijk een lichte maaltijd met vis. Wij vinden elke dag van de week heel geschikt voor deze vullende deegkussentjes. Je kookt gnocchi meestal, maar in dit recept bak je ze waardoor ze een krokant korstje krijgen en vanbinnen zacht en luchtig blijven.

Allergens:
Soy
Mustard
Celery
Gluten
Egg
Sulphites
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Courgette

60 g

Mini-romatomaten

2 bunch

Verse krulpeterselie

(May be present Celery)

¼ unit

Citroen

1 unit

Rundermerguezworstje

(Contains Soy, Mustard, Celery May be present Gluten, Egg)

250 g

Gnocchi

(Contains Gluten, Egg, Sulphites, Wheat)

1 teaspoon

Karwijzaad

40 g

Ricotta

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3757 kJ
Calories898 kcal
Fat30 g
Saturated Fat10.2 g
Carbohydrate109 g
Sugar14.4 g
Dietary Fiber5 g
Protein43 g
Salt2.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Tall-Sided Pan
Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in de lengte doormidden en snijd vervolgens in halve plakken. Halveer de romatomaten en snijd de krulpeterselie fijn. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit.

Merguezworst bakken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de merquezworst 2 – 3 minuten rondom bruin op hoog vuur. Zet het vuur middelmatig, voeg de knoflook en courgette toe en bak, afgedekt, 7 – 10 minuten, of tot de merguezworst gaar is. Roer regelmatig.

Gnocchi bakken
3

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de gnocchi toe. Roer door zodat alle gnocchi een laagje olie heeft. Bak de gnocchi met het karwijzaad 6 – 8 minuten, of tot de gnocchi lichtbruin kleurt.

Ricottasaus maken
4

Meng ondertussen 1 tl citroensap per persoon met de peterselie en de ricotta in een kom. Breng op smaak met peper en zout.

Op smaak brengen
5

Haal de merguezworst uit de hapjespan en voeg de citroen-ricottasaus en tomaten toe. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Schep vervolgens voorzichtig de gebakken gnocchi erdoorheen.

Serveren
6

Verdeel de gnocchi over de borden en serveer met de merquezworst. Garneer naar smaak met citroenrasp en het overige citroensap.