Zomerse Italiaanse salade met pestokip uit de oven
Zomerse Italiaanse salade met pestokip uit de oven

Zomerse Italiaanse salade met pestokip uit de oven

met zelfgemaakte croutons

.

Tags:
Calorie Smart

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Red onion

1 piece

Tomato

½ piece

Bell pepper

2 piece

Chicken breast

15 milliliters

Basil crème

½ piece

Wholewheat bread roll

0.17 sachet(s)

Italian seasoning

15 g

Grated Italian cheese

40 g

Arugula & lamb's lettuce

Not included in your delivery

1 teaspoon

Sugar

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ teaspoon

Mustard

3 teaspoon

Balsamic vinegar

1 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories626 kcal
Energy (kJ)2619 kJ
Fat36 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate36 g
Sugar19 g
Dietary Fiber7.7 g
Protein35 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Oven Dish
Tall-Sided Pan
Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de pruimtomaat en de paprika in blokjes. Smeer de kipfilet in met de basilicumcrème en breng op smaak met peper en zout. Leg de kipfilet in een ovenschaal en bak 20 - 22 minuten in de oven.

Ui karameliseren
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de ui in 6 - 8 minuten goudbruin. Voeg de laatste 2 - 3 minuten per persoon 2 tl zwarte balsamicoazijn en 1 tl suiker toe. Bewaar apart en laat iets afkoelen.

Croutons maken
3

Snijd de bruine ciabatta in kleine blokjes. Meng in een kom per persoon 1 el olijfolie en 1/2 tl Italiaanse kruiden met de blokjes ciabatta. Verdeel de blokjes op bakplaat met bakpapier. Bestrooi met de Italiaanse kaas en bak ze 8 - 10 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Omdat je in dit gerecht niet te veel kaas gebruikt, maar net genoeg voor een lekkere zilte smaak, is dit gerecht niet alleen smaakvol, maar ook nog eens lekker licht en bevat het weinig zout.

Dressing maken
4

Meng in een saladekom per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl balsamicoazijn, 1/2 tl honing, 1/2 tl mosterd, peper en zout.

Salade afmaken
5

Voeg de sla, tomaat en paprika toe aan de saladekom en meng goed door de dressing.

Tip: Meng een deel van de croutons door de salade voor een krokante bite.

Serveren
6

Haal de kip uit de oven en snijd in plakken. Verdeel de salade over de borden en leg er de gesneden kipfilet op. Garneer met de croutons en de gekarameliseerde ui.