Zomerse krieltjessalade
Zomerse krieltjessalade

Zomerse krieltjessalade

met sinaasappeldressing en pecannoten

De dressing met sinaasappel geeft deze krieltjessalade een frisse twist. Geen sinaasappelpers in huis? Knijp de sinaasappel met de hand uit. Je krijgt er meer sap uit door een vork in het midden te steken en die tijdens het uitknijpen rond te draaien.

Allergens:
Tree nuts
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

20 g

Pecannoten

(Contains Tree nuts)

250 g

Krieltjes

2 unit

Ei

(Contains Egg)

1 unit

Little gem

125 g

Gele cherrytomaten

1 unit

Bosui

3 sprig

Verse oregano

¼ unit

Handsinaasappel

Not included in your delivery

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Mosterd

1 teaspoon

Witte balsamicoazijn

½ teaspoon

Honing

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Calories708 kcal
Energy (kJ)2962 kJ
Fat37 g
Saturated Fat6.3 g
Carbohydrate64 g
Sugar11 g
Dietary Fiber11 g
Protein23 g
Salt0.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Pecannoten roosteren
1

Breng 400 ml water per persoon aan de kook in de pan met deksel voor de krieltjes. Verhit een andere pan met deksel op hoog vuur en rooster de pecannoten, zonder olie, 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.

Krieltjes koken
2

Was de krieltjes grondig en snijd in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel met kokend water, of tot ze gaar zijn. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Eieren koken en pellen
3

Breng ondertussen de eieren aan de kook in de pan met deksel van de pecannoten en kook de eieren, afgedekt, in 6 – 8 minuten hard. Laat de eieren schrikken onder koud water. Pel de eieren voorzichtig.

Salade maken
4

Snijd of scheur de little gem klein. Halveer de gele cherrytomaten en snijd de lente-ui in fijne ringen. Halveer de eieren en bewaar de eidooier apart. Snijd het eiwit klein en meng samen met de little gem, cherrytomaten en lente-ui in een saladekom. Ris de blaadjes oregano van de takjes en snijd fijn. Pers het sap uit de sinaasappel.

Dressing maken
5

Maak in een hoge kom een dressing van de eidooiers, extra vierge olijfolie, mosterd, witte balsamicoazijn, honing, oregano en 2 el sinaasappelsap per persoon. Pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Voeg de krieltjes en de helft van de dressing toe aan de groenten in de saladekom en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de pecannoten. Besprenkel naar smaak met de overige dressing.d