De dressing met sinaasappel geeft deze krieltjessalade een frisse twist. Geen sinaasappelpers in huis? Knijp de sinaasappel met de hand uit. Je krijgt er meer sap uit door een vork in het midden te steken en die tijdens het uitknijpen rond te draaien.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
20 g
Pecannoten
(Contains Tree nuts)
250 g
Krieltjes
2 unit
Ei
(Contains Egg)
1 unit
Little gem
125 g
Gele cherrytomaten
1 unit
Bosui
3 sprig
Verse oregano
¼ unit
Handsinaasappel
1 tablespoon
Extra vierge olijfolie
1 teaspoon
Mosterd
1 teaspoon
Witte balsamicoazijn
½ teaspoon
Honing
to taste
Peper en zout
Breng 400 ml water per persoon aan de kook in de pan met deksel voor de krieltjes. Verhit een andere pan met deksel op hoog vuur en rooster de pecannoten, zonder olie, 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.
Was de krieltjes grondig en snijd in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel met kokend water, of tot ze gaar zijn. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Breng ondertussen de eieren aan de kook in de pan met deksel van de pecannoten en kook de eieren, afgedekt, in 6 – 8 minuten hard. Laat de eieren schrikken onder koud water. Pel de eieren voorzichtig.
Snijd of scheur de little gem klein. Halveer de gele cherrytomaten en snijd de lente-ui in fijne ringen. Halveer de eieren en bewaar de eidooier apart. Snijd het eiwit klein en meng samen met de little gem, cherrytomaten en lente-ui in een saladekom. Ris de blaadjes oregano van de takjes en snijd fijn. Pers het sap uit de sinaasappel.
Maak in een hoge kom een dressing van de eidooiers, extra vierge olijfolie, mosterd, witte balsamicoazijn, honing, oregano en 2 el sinaasappelsap per persoon. Pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de krieltjes en de helft van de dressing toe aan de groenten in de saladekom en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de pecannoten. Besprenkel naar smaak met de overige dressing.d