De pecannoten geven dit gerecht een lekkere bite en de dressing van sinaasappel zorgt voor een frisse twist. Geen sinaasappelpers in huis? Knijp de sinaasappel simpelweg uit met je hand. Je krijgt er meer sap uit door een vork in het midden te steken en deze tijdens het uitknijpen rond te draaien. Dit werkt ook erg gemakkelijk met limoen en citroen!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
20 g
Pecannoten
(Contains Tree nuts)
250 g
Krieltjes
2 unit
Ei
(Contains Egg)
1 unit
Little gem
125 g
Gele cherrytomaten
1 unit
Bosui
½ sprig
Gedroogde oregano
¼ unit
Handsinaasappel
1 tablespoon
Extra vierge olijfolie
1 teaspoon
Mosterd
1 teaspoon
Witte balsamicoazijn
½ teaspoon
Honing
to taste
Peper en zout
Breng 400 ml water per persoon aan de kook in de pan met deksel voor de krieltjes.
Verhit een pan met deksel op hoog vuur en rooster de pecannoten 2 minuten, zonder olie. Haal uit de pan en bewaar apart.
Was de krieltjes grondig en snijd in kwarten. Kook deze, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Breng ondertussen de eieren aan de kook in een steelpan met water en kook in 6 -8 minuten hard. Laat daarna schrikken onder koud water en pel de eieren voorzichtig.
Snijd of scheur ondertussen de little gem klein. Snijd de cherrytomaten doormidden en de bosui in fijne ringen. Snijd de eieren doormidden en bewaar de eidooier apart. Snijd het eiwit klein en bewaar samen met de little gem, cherrytomaten en bosui in een saladekom. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en hak fijn. Pers het sap van de sinaasappel uit.
Maak een dressing in een hoge kom van de eidooier, extra vierge olijfolie, mosterd, witte balsamicoazijn, honing, oregano en 2 el sinaasappelsap per persoon. Pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de krieltjes en de helft van de dressing toe aan de groenten in de saladekom en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de pecannoten. Serveer met de overige dressing en besprenkel naar smaak met extra sinaasappelsap.