Zomerse krieltjessalade met sinaasappel-oreganodressing en ei
Zomerse krieltjessalade met sinaasappel-oreganodressing en ei

Zomerse krieltjessalade met sinaasappel-oreganodressing en ei

De pecannoten geven dit gerecht een lekkere bite en de dressing van sinaasappel zorgt voor een frisse twist. Geen sinaasappelpers in huis? Knijp de sinaasappel simpelweg uit met je hand. Je krijgt er meer sap uit door een vork in het midden te steken en deze tijdens het uitknijpen rond te draaien. Dit werkt ook erg gemakkelijk met limoen en citroen!

Allergens:
Tree nuts
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

20 g

Pecannoten

(Contains Tree nuts)

250 g

Krieltjes

2 unit

Ei

(Contains Egg)

1 unit

Little gem

125 g

Gele cherrytomaten

1 unit

Bosui

½ sprig

Gedroogde oregano

¼ unit

Handsinaasappel

Not included in your delivery

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Mosterd

1 teaspoon

Witte balsamicoazijn

½ teaspoon

Honing

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories664 kcal
Energy (kJ)2778 kJ
Fat36 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate59 g
Sugar0 g
Dietary Fiber9 g
Protein21 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Saucepan
Immersion blender

Cooking Steps

1

Breng 400 ml water per persoon aan de kook in de pan met deksel voor de krieltjes.

2

Verhit een pan met deksel op hoog vuur en rooster de pecannoten 2 minuten, zonder olie. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Was de krieltjes grondig en snijd in kwarten. Kook deze, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Breng ondertussen de eieren aan de kook in een steelpan met water en kook in 6 -8 minuten hard. Laat daarna schrikken onder koud water en pel de eieren voorzichtig.

5

Snijd of scheur ondertussen de little gem klein. Snijd de cherrytomaten doormidden en de bosui in fijne ringen. Snijd de eieren doormidden en bewaar de eidooier apart. Snijd het eiwit klein en bewaar samen met de little gem, cherrytomaten en bosui in een saladekom. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en hak fijn. Pers het sap van de sinaasappel uit.

6

Maak een dressing in een hoge kom van de eidooier, extra vierge olijfolie, mosterd, witte balsamicoazijn, honing, oregano en 2 el sinaasappelsap per persoon. Pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

7

Voeg de krieltjes en de helft van de dressing toe aan de groenten in de saladekom en breng op smaak met peper en zout.

8

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de pecannoten. Serveer met de overige dressing en besprenkel naar smaak met extra sinaasappelsap.