Zomerse meloensalade met broodje hamburger
Zomerse meloensalade met broodje hamburger

Zomerse meloensalade met broodje hamburger

met aioli en verse munt

Deze hamburger is gemaakt van rund- en varkensvlees. Doordat varkensvlees van nature wat vetter is, blijft de burger lekker sappig vanbinnen. Is de meloen in jouw box nog niet helemaal rijp, probeer het recept dan tot het einde van de week te bewaren. Dek de tafel buiten en maak er een zomers feestje van!

Allergens:
Milk
Gluten
Sesame
Lupine
Egg
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

⅓ unit

Galiameloen

25 g

Feta

(Contains Milk)

1 unit

Mini-hamburgerbol

(Contains Gluten, Milk, Sesame, Lupine May be present Soy, Tree nuts, Egg)

1 unit

Half-om-half hamburger

(Contains Gluten, Egg May be present Soy, Milk, Celery, Mustard)

½ unit

Komkommer

20 g

Veldsla

2.5 g

Verse munt

(May be present Celery)

1 tablespoon

Aïoli

(Contains Egg, Mustard May be present Mollusques, Crustaceans, Gluten, Gluten, Milk, Soy, Celery, Fish, Lupin, Sesame)

1 teaspoon

Honing

Not included in your delivery

1 teaspoon

Witte balsamicoazijn

¼ tablespoon

Extra vierge olijfolie

¼ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3266 kJ
Calories781 kcal
Fat51 g
Saturated Fat14.8 g
Carbohydrate44 g
Sugar24.4 g
Dietary Fiber3 g
Protein33 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Salad Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Dressing maken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de hamburgerbollen 6 – 8 minuten in de voorverwarmde oven. Meng in een saladekom de honing, witte balsamicoazijn en extra vierge olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.

Meloen snijden
2

Snijd de meloen in parten, verwijder de pitjes en de schil. Snijd de meloen in kleine blokjes of gebruik een kleine lepel om balletjes uit de parten te scheppen. Leg de meloen in de saladekom.

Hamburgers bakken
3

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de hamburgers 4 – 5 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.

Smaakmakers snijden
4

Verbrokkel ondertussen de feta. Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd in reepjes. Snijd de veldsla klein. Snijd de komkommer in kleine blokjes.

Salade maken
5

Voeg de munt en komkommer toe aan de saladekom en schep om. Besmeer beide kanten van de hamburgerbollen met aïoli.

Serveren
6

Beleg de hamburgerbol met wat veldsla en leg de hamburger erop. Meng de overige veldsla met de salade en serveer naast de burger. Garneer de salade met de feta.