Deze hamburger is gemaakt van rund- en varkensvlees. Doordat varkensvlees van nature wat vetter is, blijft de burger lekker sappig vanbinnen. Is de meloen in jouw box nog niet helemaal rijp, probeer het recept dan tot het einde van de week te bewaren. Dek de tafel buiten en maak er een zomers feestje van!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
⅓ unit
Galiameloen
25 g
Feta
(Contains Milk)
1 unit
Mini-hamburgerbol
(Contains Gluten, Milk, Sesame, Lupine May be present Soy, Tree nuts, Egg)
1 unit
Half-om-half hamburger
(Contains Gluten, Egg May be present Soy, Milk, Celery, Mustard)
½ unit
Komkommer
20 g
Veldsla
2.5 g
Verse munt
(May be present Celery)
1 tablespoon
Aïoli
(Contains Egg, Mustard May be present Mollusques, Crustaceans, Gluten, Gluten, Milk, Soy, Celery, Fish, Lupin, Sesame)
1 teaspoon
Honing
1 teaspoon
Witte balsamicoazijn
¼ tablespoon
Extra vierge olijfolie
¼ tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de hamburgerbollen 6 – 8 minuten in de voorverwarmde oven. Meng in een saladekom de honing, witte balsamicoazijn en extra vierge olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de meloen in parten, verwijder de pitjes en de schil. Snijd de meloen in kleine blokjes of gebruik een kleine lepel om balletjes uit de parten te scheppen. Leg de meloen in de saladekom.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de hamburgers 4 – 5 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.
Verbrokkel ondertussen de feta. Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd in reepjes. Snijd de veldsla klein. Snijd de komkommer in kleine blokjes.
Voeg de munt en komkommer toe aan de saladekom en schep om. Besmeer beide kanten van de hamburgerbollen met aïoli.
Beleg de hamburgerbol met wat veldsla en leg de hamburger erop. Meng de overige veldsla met de salade en serveer naast de burger. Garneer de salade met de feta.