De combinatie van zoute feta, zoete granaatappel, zachte orzo en knapperige paranoten is superlekker! In weinig andere producten zit zoveel selenium als in paranoten. Door elke dag 4 van deze noten te eten, krijg je voldoende selenium binnen, wat goed is voor je immuunsysteem. Wij vinden ze nog lekkerder in deze zomerse salade!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
85 g
Orzo
(Contains Gluten, Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)
20 g
Paranoten
(Contains Tree nuts)
½ unit
Courgette
50 g
Feta
(Contains Milk)
40 g
Rucolamelange
20 g
Granaatappelpitten
1 tablespoon
Olijfolie
1 teaspoon
Witte balsamicoazijn
1 tablespoon
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Breng 175 ml water per persoon aan de kook voor de orzo. Snijd de courgette in dunne halve plakken en hak de paranoten grof.
Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel en bak de orzo 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg het kokende water toe, breng op smaak met zout en kook, afgedekt, 10 – 12 minuten. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de pan te droog wordt. Spoel de orzo in een vergiet af onder stromend water.
Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de paranoten, zonder olie, 2 minuten op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de courgette 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Verkruimel de feta. Meng in een saladekom de orzo met de courgette, het grootste deel van de spinazie-rucolamelange en de helft van de feta. Besprenkel met de extra vierge olijfolie en de witte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.
Maak van de overige spinazie-rucolamelange een bedje op de borden. Verdeel de orzosalade erover en garneer met de paranoten, granaatappelpitjes en overige feta. Besprenkel naar smaak met extra witte balsamicoazijn en extra vierge olijfolie.