In dit recept ga je aan de slag met een de Carosello Tondo di Manduria, een wel erg unieke komkommersoort uit het zonnige Italiaanse Puglia. Deze komkommer heeft een frisse en meloenzoetige smaak. Hoe rijper de komkommer, hoe zoeter de smaak. Uiteindelijk kan de groente zelfs oranje-geel kleuren. Op dat moment is hij echt te vergelijken met een gewone meloen, zo zoet!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Tarwe flûte
(Contains Gluten, Soy, Milk)
½ teaspoon
Gedroogde tijm
1 unit
Ei
(Contains Egg)
¼ unit
Rode ui
½ unit
Avocado
¼ unit
Komkommer
5 unit
Radijs
¼ unit
Broccoli
25 g
Geraspte grana padano
(Contains Egg, Milk)
1 tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
½ teaspoon
Witte balsamicoazijn
½ teaspoon
Mosterd
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de penne. Kook de penne, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd of pers de knoflook fijn en snijd de flute in blokjes van 1 cm. Meng in een kom de olijfolie met de helft van de knoflook en de tijm. Verdeel de blokjes flute over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 2/3 deel van de knoflookolie. Bak 5 – 7 minuten in de oven.
Zorg dat de eieren net onder water staan in een pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en kook in 4 minuten bijna hard. Laat daarna schrikken onder koud water, pel de eieren voorzichtig en snijd in kwarten.
Snijd de rode ui in fijne halve ringen. Verhit de overige knoflookolie in een koekenpan en fruit de rode ui 3 minuten op laag vuur.
Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Snijd de Carosello Tondo di Manduria doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Snijd de radijs in dunne plakken en snijd de helft van het radijsblad fijn. Scheur de botersla klein. Meng de helft van de avocado met de groenten, pasta en de gebakken rode ui in een saladekom.
Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, mosterd, peper, overige knoflook, peper en zout. Voeg dressing toe aan de saladekom en meng samen de met grana padano door de salade.
Verdeel de salade over de borden. Garneer met de overige avocado en extra vierge olijfolie naar smaak. Serveer met de kwarten ei en de croutons.