Zomerse soep met courgette en dille
Zomerse soep met courgette en dille

Zomerse soep met courgette en dille

met zelfgemaakte croutons en pesto-bruschetta's

.

Tags:
Veggie
Family

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

½ piece

Courgette

½ piece

Leek

2.5 g

Fresh dill

1 piece

Organic demi-baguette

piece

White demi-baguette

40 g

Green pesto

50 g

Organic sour cream

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

250 milliliters

Low sodium vegetable stock

Nutrition Values

Calories796 kcal
Energy (kJ)3330 kJ
Fat41 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate84 g
Sugar15 g
Dietary Fiber3 g
Protein19 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan
Baking Sheet with Baking Paper
Sautépan or large frying pan
Stick Blender

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in blokjes en de prei in ringen. Hak de dille grof.

Soep koken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, prei en courgette toe en bak 6– 8 minuten. Voeg de bouillon toe aan de soeppan, verlaag het vuur en laat de soep, afgedekt, 5–6 minuten zachtjes koken.

Bruschetta's bereiden
3

Snijd ondertussen de helft van de baguette in blokjes en de andere helft in plakken van 1 cm dik. Verdeel de plakken over een bakplaat met bakpapier en besmeer met de helft van de groene pesto. Besprenkel eventueel met wat olijfolie en bak 8 – 10 minuten in de oven.

Croutons maken
4

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de blokjes baguette in 6 – 7 minuten bruin. Voeg wat extra olie toe wanneer de croutons te snel bruinen. Breng op smaak met peper en zout.

Soep pureren
5

Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg eventueel meer bouillon of water toe als je de soep te dik vindt. Roer vervolgens de overige pesto door de soep.

Serveren
6

Verdeel de soep over de borden en garneer met de zure room, de croutons en de dille. Serveer met de pesto-bruschetta's.