Zuid-Afrikaanse boboti met rundergehakt, bloemkool en rijst
Zuid-Afrikaanse boboti met rundergehakt, bloemkool en rijst

Zuid-Afrikaanse boboti met rundergehakt, bloemkool en rijst

Lekker zoet met appel en rozijnen

Wist je dat de taal die ze in Zuid-Afrika spreken heel erg op Nederlands lijkt? Ze zeggen bijvoorbeeld eet smaaklik als ze eet smakelijk bedoelen! Nou, eet smaaklik dus!

Allergens:
Celery
Mustard
Sulphites
Egg
Almonds
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

⅗ unit

Ui

½ unit

Knoflookteen

¼ cm

Verse gember

125 g

Bloemkool

½ unit

Appel

110 g

Rundergehakt

1 teaspoon

Kerriepoeder

(Contains Celery, Mustard)

20 g

Gele rozijnen

(Contains Sulphites)

1 unit

Ei

(Contains Egg)

10 g

Amandelschaafsel

(Contains Almonds May be present Peanuts, Sesame, Tree nuts)

85 g

Pandanrijst

Not included in your delivery

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

drizzle

Melk

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories901 kcal
Energy (kJ)3770 kJ
Fat31 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate101 g
Sugar0 g
Dietary Fiber8 g
Protein49 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Wok with Lid
Pan with Lid
Oven Dish
Bowl

Cooking Steps

Snijd de appel in blokjes.
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Halveer de bloemkoolroosjes. Snijd de appel (jonagold) in blokjes.

Voeg op het laatst de appel toe.
2

Verhit de helft van de roomboter in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui, knoflook en gember 2 minuten op laag vuur. Voeg het gehakt, de currykruiden, peper en zout toe en bak 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bloemkool en 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, nog 5 minuten. Voeg in de laatste minuut de appel en de helft van de rozijnen toe.

3

Breng ondertussen 400 ml water in een pan met deksel aan de kook voor de pandanrijst.

4

Vet een ovenschaal in met de overige roomboter en verdeel het gehakt-groentenmengsel over de ovenschaal. Druk goed aan met een lepel.

Verdeel het eiermengsel over de ovenschotel.
5

Kluts de eieren in een kom met een scheutje melk. Verdeel dit over de ovenschaal en bestrooi met amandelschaafsel. Bak de ovenschotel 15 minuten in de oven.

6

Kook ondertussen de rijst, afgedekt, 9 – 10 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen. Roer de overige rozijnen door de rijst.

Verdeel de schotel over de borden.
7

Verdeel de ovenschotel over de borden en serveer met de rijst.