Wist je dat de taal die ze in Zuid-Afrika spreken heel erg op Nederlands lijkt? Ze zeggen bijvoorbeeld eet smaaklik als ze eet smakelijk bedoelen! Nou, eet smaaklik dus!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
⅗ unit
Ui
½ unit
Knoflookteen
¼ cm
Verse gember
125 g
Bloemkool
½ unit
Appel
110 g
Rundergehakt
1 teaspoon
Kerriepoeder
(Contains Celery, Mustard)
20 g
Gele rozijnen
(Contains Sulphites)
1 unit
Ei
(Contains Egg)
10 g
Amandelschaafsel
(Contains Almonds May be present Peanuts, Sesame, Tree nuts)
85 g
Pandanrijst
1 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
drizzle
Melk
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Halveer de bloemkoolroosjes. Snijd de appel (jonagold) in blokjes.
Verhit de helft van de roomboter in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui, knoflook en gember 2 minuten op laag vuur. Voeg het gehakt, de currykruiden, peper en zout toe en bak 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bloemkool en 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, nog 5 minuten. Voeg in de laatste minuut de appel en de helft van de rozijnen toe.
Breng ondertussen 400 ml water in een pan met deksel aan de kook voor de pandanrijst.
Vet een ovenschaal in met de overige roomboter en verdeel het gehakt-groentenmengsel over de ovenschaal. Druk goed aan met een lepel.
Kluts de eieren in een kom met een scheutje melk. Verdeel dit over de ovenschaal en bestrooi met amandelschaafsel. Bak de ovenschotel 15 minuten in de oven.
Kook ondertussen de rijst, afgedekt, 9 – 10 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen. Roer de overige rozijnen door de rijst.
Verdeel de ovenschotel over de borden en serveer met de rijst.