Deze Zuid-Amerikaanse bonenschotel doet wel een beetje denken aan chili con – of eigenlijk sin (zonder) – carne. De bonen zitten vol goede eigenschappen: van vitaminen en mineralen tot vezels, eiwitten en antioxidanten, die het gerecht hartstikke voedzaam maken. Bovendien staat het gerecht zo op tafel en is het heerlijk hartverwarmend, dus pak een lepel en geniet!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
40 g
Zilvervliesrijst
1 unit
Knoflookteen
⅓ unit
Groene peper
½ unit
Groene paprika
35 g
Ui, gesneden
1 teaspoon
Gemalen komijnzaad
1 teaspoon
Paprikapoeder
1 unit
Vleestomaat
100 milliliters
Passata
½ sachet(s)
HAK zwarte bonen
5 g
Pompoenpitten
(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)
50 g
Feta
(Contains Milk)
25 g
Biologische zure room
(Contains Milk)
85 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Olijfolie
½ teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
• Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook en kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet af en breng op smaak met peper en zout. • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Bereid de bouillon. • Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en snijd fijn. • Snijd de groene paprika in reepjes.
• Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de knoflook, ui, groene peper, komijn, het paprikapoeder en de groene paprika 5 minuten. • Snijd ondertussen de vleestomaat in kleine blokjes. • Voeg de vleestomaat toe aan de hapjespan en bak 1 minuut mee op hoog vuur.
• Voeg de tomatenpassata en de zwarte bonen met de bouillon toe aan de hapjespan en kook het geheel 3 minuten. • Voeg de zwarte balsamicoazijn toe en breng op smaak met peper en zout. • Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
• Schep de zwarte bonen en saus in het midden van een soepkom of diep bord. Schep de rijst er voorzichtig middenin. Verbrokkel de feta erover. • Garneer met de pompoenpitten en serveer met de zure room.