Zuid-Amerikaanse zwarte-bonenschotel
Zuid-Amerikaanse zwarte-bonenschotel

Zuid-Amerikaanse zwarte-bonenschotel

Met zilvervliesrijst, zure room en feta

Deze Zuid-Amerikaanse bonenschotel doet wel een beetje denken aan chili con – of eigenlijk sin (zonder) – carne. De bonen zitten vol goede eigenschappen: van vitaminen en mineralen tot vezels, eiwitten en antioxidanten, die het gerecht hartstikke voedzaam maken. Bovendien staat het gerecht zo op tafel en is het heerlijk hartverwarmend, dus pak een lepel en geniet!

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

40 g

Zilvervliesrijst

1 unit

Knoflookteen

⅓ unit

Groene peper

½ unit

Groene paprika

35 g

Ui, gesneden

1 teaspoon

Gemalen komijnzaad

1 teaspoon

Paprikapoeder

1 unit

Vleestomaat

100 milliliters

Passata

½ sachet(s)

HAK zwarte bonen

5 g

Pompoenpitten

(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)

50 g

Feta

(Contains Milk)

25 g

Biologische zure room

(Contains Milk)

Not included in your delivery

85 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

½ teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2904 kJ
Calories694 kcal
Fat28 g
Saturated Fat11.9 g
Carbohydrate75 g
Sugar15.1 g
Dietary Fiber17 g
Protein27 g
Salt2.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Cutting Board
Paring Knife
Casserole
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

• Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook en kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet af en breng op smaak met peper en zout. • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Bereid de bouillon. • Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en snijd fijn. • Snijd de groene paprika in reepjes.

Bakken
2

• Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de knoflook, ui, groene peper, komijn, het paprikapoeder en de groene paprika 5 minuten. • Snijd ondertussen de vleestomaat in kleine blokjes. • Voeg de vleestomaat toe aan de hapjespan en bak 1 minuut mee op hoog vuur.

Schotel maken
3

• Voeg de tomatenpassata en de zwarte bonen met de bouillon toe aan de hapjespan en kook het geheel 3 minuten. • Voeg de zwarte balsamicoazijn toe en breng op smaak met peper en zout. • Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Serveren
4

• Schep de zwarte bonen en saus in het midden van een soepkom of diep bord. Schep de rijst er voorzichtig middenin. Verbrokkel de feta erover. • Garneer met de pompoenpitten en serveer met de zure room.