Zuiders gehaktbroodje met geroosterde tomaten
Zuiders gehaktbroodje met geroosterde tomaten

Zuiders gehaktbroodje met geroosterde tomaten

met gebakken krieltjes met oregano

Tomaten zijn door ontdekkingsreizigers naar Europa gebracht. In de eerste instante werden ze in Zuid-Amerika als sierplanten gekweekt, maar al snel ontdekte men hun verukkelijke smaak en culinaire veelzijdigheid.

Allergens:
Milk
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time45 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

5 g

Fresh basil & oregano

15 g

Grated Italian cheese

(Contains Milk)

½ piece

Onion

25 g

Panko breadcrumbs

(Contains Wheat)

100 g

Passata

100 g

Chicken mince with Italian seasoning

1.5 piece

Tomato

⅓ sachet(s)

Italian seasoning

200 g

Baby potatoes

1 piece

Garlic

Not included in your delivery

1 tablespoon

Balsamic vinegar

1 teaspoon

Brown sugar

2 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3440 kJ
Calories822 kcal
Fat39.1 g
Saturated Fat8.9 g
Carbohydrate80.7 g
Sugar20.4 g
Dietary Fiber12 g
Protein33.3 g
Salt2.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Oven Dish
Pan with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de basilicumblaadjes fijn. Snipper de ui. Voeg het kipgehakt toe aan een kom met 3/4 van de panko, de Italiaanse kaas, de helft van de ui en het basilicum. Voeg vervolgens 2 el passata per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout, kneed goed en vorm het gehaktbroodje.

Gehaktbrood bakken
2

Leg het gehaktbroodje in een ovenschaal. Meng de overige passata in een kom met per persoon: 1 el olijfolie, 1/2 el zwarte balsamicoazijn, 1 tl bruine suiker, 1 el water, peper en zout. Giet het mengsel in de ovenschaal en smeer over het gehaktbrood. Bak het gehaktbrood 30 - 35 minuten in de oven.

Tomaten roosteren
3

Halveer de tomaat en leg in een ovenschaal met de snijkant naar boven. Rooster de tomaat 5 - 10 minuten mee in de oven. Meng ondertussen in een kom de Italiaanse kruiden, de overige panko en de overige ui met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 el zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Haal de ovenschaal uit de oven, verdeel het pankomengsel over de tomaat en druk goed aan. Rooster de tomaat nog 15 - 20 minuten in de oven.

Krieltjes koken
4

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes 10 minuten in de pan met deksel. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Ris ondertussen de blaadjes van de oregano en snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.

Krieltjes bakken
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, oregano en krieltjes in 6 - 8 minuten goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Snijd het gehaktbrood in plakken en verdeel de plakken over de borden. Besprenkel met de achtergebleven saus uit de ovenschaal. Verdeel de geroosterde tomaat over de borden. Besprenkel met het bakvocht van de tomaat. Serveer met de oreganokrieltjes.