Zuurkool is een van de weinige groenten die niet direct, vers van het land, op jouw bord belandt. Zuurkool heeft namelijk wat tijd nodig. Zuurkool bevat veel vitamine C en vitamine B. Dit keer heeft de zuurkool een bijzondere smaak, er is namelijk witte wijn aan toegevoegd!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
300 g
Kruimige aardappelen
⅓ unit
Ananas
15 g
Pecannoten
(Contains Tree nuts)
15 g
Rozijnen
(May be present Peanuts, Sesame, Tree nuts)
250 g
Zuurkool
40 g
Oude-kaasplakken
(Contains Milk)
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
drizzle
Melk
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de aardappelen (eigenheimer) en snijd in blokjes van 1 cm. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat, zonder deksel, uitstomen.
Schil ondertussen de ananas (zie tip). Snijd de ananas in blokjes van ½ cm. Hak de pecannoten en rozijnen grof en bewaar apart. Laat de wijnzuurkool uitlekken in een vergiet. Wrijf een ovenschaal in met de helft van de roomboter.
Stamp de aardappelen tot een grove puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken.
Roer de wijnzuurkool, ananas en rozijnen door de puree. Breng op smaak met peper en zout.
Schep de zuurkool in de ovenschaal en bestrooi met de oude kaas en pecannoten. Bak 10 minuten in de oven, of tot de oude kaas gesmolten is.
Verdeel de zuurkool-aardappelschotel over de borden.