Zuurkoolstamppot met pastinaak, appel en pecannoten
Zuurkoolstamppot met pastinaak, appel en pecannoten

Zuurkoolstamppot met pastinaak, appel en pecannoten

De bekende zuurkoolstamppot wordt zoet door pastinaak, appel en rozijnen. Heerlijk met belegen kaas en pecannoten. Kortom, een lichtzoete stamppot voor het hele gezin!

Allergens:
Tree nuts
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Kruimige aardappelen

150 g

Pastinaak

½ unit

Appel

15 g

Pecannoten

(Contains Tree nuts)

15 g

Rozijnen

(May be present Peanuts, Sesame, Tree nuts)

250 g

Zuurkool

40 g

Belegen kaasplakken

(Contains Milk)

Not included in your delivery

¾ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

drizzle

Melk

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)0 kJ
Calories745 kcal
Fat32 g
Saturated Fat14 g
Carbohydrate79 g
Sugar30 g
Dietary Fiber20 g
Protein20 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Pan with Lid
Potato Masher

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng in grote een pan met deksel 400 ml water per persoon aan de kook voor de aardappelen en pastinaak.

2

Schil of was de aardappelen (maritima) grondig en snijd in parten. Snijd de pastinaak in dunne, gelijke plakken. Kook de aardappelen en pastinaak in de grote pan met deksel, afgedekt, in 15 minuten gaar. Giet daarna af, bewaar een klein gedeelte van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

3

Snijd ondertussen de appel met schil in blokjes. Hak de pecannoten en rozijnen grof en laat de zuurkool uitlekken in een vergiet.

4

Stamp de aardappelen en pastinaak tot een grove puree met een aardappelstamper. Voeg de roomboter en een scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken.

5

Roer vervolgens de rozijnen, zuurkool, belegen kaas en het grootste deel van de appel en pecannoten door de puree. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de zuurkoolstamppot over de borden en garneer met de overige appel en pecannoten.