Verse tagliatelle met garnalen en chorizo
Verse tagliatelle met garnalen en chorizo

Verse tagliatelle met garnalen en chorizo

in tomatensaus met rucola en Grana Padano

Chorizo is een Spaanse worstsoort die zijn smaak en rode kleur te danken heeft aan het ingrediënt paprikapoeder.

Allergens:
Crustaceans
Milk
Egg
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

60 g

Shrimp

(Contains Crustaceans)

50 g

Diced chorizo

½

Tomato paste

100 milliliters

Heavy cream

(Contains Milk)

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

½ piece

Garlic

½ piece

Onion

125 g

Red cherry tomatoes

20 g

Arugula

20 g

Grana Padano flakes DOP

(Contains Egg, Milk)

125 g

Fresh tagliatelle

(Contains Egg, Wheat)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4607 kJ
Calories1101 kcal
Fat61 g
Saturated Fat28.7 g
Carbohydrate89.8 g
Sugar17.2 g
Dietary Fiber7.7 g
Protein47.9 g
Salt3.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Pan with Lid
Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de tagliatelle. 
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de chorizo in 2 - 3 minuten goudbruin. Haal de chorizoblokjes uit de pan en bewaar apart.
Saus maken
2
  • Verhit dezelfde koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de knoflook, ui en rode cherrytomaten 2 - 3 minuten in het vet van de chorizo.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 - 3 minuten. Roer regelmatig door.
  • Voeg vervolgens de room, garnalen en Siciliaanse kruiden toe en laat 2 - 3 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout.
Pasta koken
3
  • Kook de tagliatelle in 4 minuten gaar (zie Tip). Giet daarna af en bewaar een beetje van het kookvocht.
  • Voeg ondertussen de chorizo opnieuw toe aan de koekenpan met saus.
  • Zet het vuur laag en laat de saus verder inkoken tot de pasta gaar is.
Serveren
4
  • Roer de tagliatelle en 1 - 2 el kookvocht per persoon door de saus. Meng goed.
  • Verdeel de rucola over de borden.
  • Leg hierop de pasta.
  • Garneer met de Grana Padanovlokken.