Zwartebonentostada's met romige avocadosalsa
Zwartebonentostada's met romige avocadosalsa

Zwartebonentostada's met romige avocadosalsa

met kaas, mais en koolsla

Wist je dat avocado boordevol plantaardige, onverzadigde vetten zit? Dit draagt bij aan een beter cholesterolgehalte en houdt je hart en bloedvaten gezond.

Tags:
Veggie
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

3 piece

Mini tortillas

(Contains Wheat)

½ pack

Black beans

½ piece

Avocado

50 g

Shredded red cabbage

(May be present Celery)

70 g

Corn

½ sachet(s)

Mexican-style spices

25 g

Grated Gouda

(Contains Milk)

¼ bunch

Scallions

1 piece

Tomato

5 g

Fresh coriander

(May be present Celery)

½ piece

Garlic

Not included in your delivery

½ tablespoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Olive oil

30 milliliters

Water for the sauce

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3594 kJ
Calories859 kcal
Fat49.5 g
Saturated Fat10.9 g
Carbohydrate69 g
Sugar12.7 g
Dietary Fiber20.3 g
Protein26.6 g
Salt2.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Sieve
Tall-Sided Pan
Strainer
Baking Sheet with Baking Paper
High-Sided Bowl
Large Bowl
Immersion blender

Cooking Steps

Bonen bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet. 
  • Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit het witte gedeelte van de bosui 2 - 3 minuten.
  • Voeg de zwarte bonen toe en bak 3 minuten mee.
  • Voeg daarna de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe. Breng op smaak met peper en zout.
Taco's vullen
2
  • Laat ondertussen de mais uitlekken en snijd de tomaat in blokjes.
  • Leg de tortilla's op een bakplaat met bakpapier en beleg met de zwarte bonen. Verdeel de geraspte kaas over de zwarte bonen. Bak de tortilla's 5 - 8 minuten in de oven.

Weetje: Wist je dat groenten in blik, zoals mais, ook bijdragen aan je groenteninname? Daarnaast is mais een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren.

Salsa maken
3
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil.
  • Voeg de avocado, de verse koriander, de knoflook, het groene gedeelte van de bosui en per persoon: 2 el water, 1/2 el wittewijnazijn, peper en zout toe aan een hoge kom. Mix met een staafmixer tot een romige salsa (zie Tip).

Tip: Heb je een grote knoflookteen ontvangen of vind je rauwe knoflook al gauw te scherp? Gebruik dan de helft.

Serveren
4
  • Meng in een grote kom de gesneden rodekool, tomatenblokjes, de mais en per persoon: 1 el van de zelfgemaakte salsa en 1 el mayonaise. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
  • Beleg de tostada's met een deel van de koolsla.
  • Verdeel de tostada's over de borden.
  • Garneer met de overige romige salsa.
  • Serveer met de overige koolsla.