Zweedse stijl gehaktballetjes in roomsaus
Zweedse stijl gehaktballetjes in roomsaus

Zweedse stijl gehaktballetjes in roomsaus

met cranberrychutney, krieltjes en broccoli

Wist je dat cranberry is afgeleid van het Duitse Kraanbere? Het bloemetje van de plant doet namelijk denken aan een kraanvogel!

Tags:
Family
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

160 g

Broccoli

250 g

Baby potatoes

4 piece

Beef-pork meatballs

(May be present Celery, Egg, Gluten, Mustard, Soy)

10 milliliters

Soy sauce

100 milliliters

Heavy cream

(Contains Milk)

40 g

Cranberry chutney

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

50 milliliters

Low sodium vegetable stock

1 teaspoon

Mustard

1 teaspoon

Flour

Nutrition Values

Calories959 kcal
Energy (kJ)4011 kJ
Fat58.8 g
Saturated Fat29.3 g
Carbohydrate71 g
Sugar19.7 g
Dietary Fiber14.3 g
Protein14.7 g
Salt1.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Whisk

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes en de broccoli (zie Tip).
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
  • Was de krieltjes, halveer ze en snijd de grote krieltjes in kwarten.

Tip: Kook je voor meer dan 4 personen? Gebruik dan twee pannen om de krieltjes en de broccoli afzonderlijk te koken.

Koken
2
  • Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar.
  • Kook de broccoli 4 - 6 minuten mee met de krieltje. Giet daarna af.
Saus maken
3
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes 4 - 6 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. Ze hoeven nog niet volledig gaar te zijn.
  • Voeg de sojasaus, slagroom, groentebouillon, mosterd en bloem toe aan de koekenpan. Meng met een garde door elkaar en laat de saus 5 - 6 minuten inkoken (zie Tip).
  • Voeg de gehaktballetjes weer toe en verhit nog 6 - 8 minuten.

Tip: Is de saus nog erg dun? Voeg dan nog wat extra bloem toe en roer goed met een garde. Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de helft van de slagroom door een gelijke hoeveelheid water en gebruik 1/3 bouillonblokje per persoon voor de saus.

Serveren
4
  • Verdeel de krieltjes en broccoli over de borden.
  • Schep de balletjes met de saus ernaast.
  • Serveer de cranberrychutney erbij.