Dit gerecht bevat 200 g broccoli per portie. Levert je dat meer of minder vitamine C dan de ADH? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
160 g
Broccoli
250 g
Baby potatoes
2.85 piece
Beef & pork meatballs
10 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
100 milliliters
Heavy cream
(Contains Milk)
40 g
Cranberry chutney
1 teaspoon
Mustard
50 milliliters
Low sodium vegetable stock
1 teaspoon
Flour
½ tablespoon
[Plant-based] butter
Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes en de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Was de krieltjes, halveer ze en snijd de grote krieltjes in kwarten.
Tip: Kook je voor meer dan 4 personen? Gebruik dan twee pannen om de krieltjes en de broccoli afzonderlijk te koken.
Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Kook de broccoli 4 - 6 minuten mee met de krieltjes. Giet daarna af.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes 2 - 3 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. Ze hoeven nog niet volledig gaar te zijn. Voeg de sojasaus, slagroom, groentebouillon, mosterd en bloem toe aan de koekenpan. Meng met een garde door elkaar en laat de saus 5 - 6 minuten inkoken. Voeg de gehaktballetjes weer toe en verhit nog 6 - 8 minuten.
Tip: 1. Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Halveer dan de hoeveelheid van alle ingrediënten voor de saus. Je serveert iets minder saus, maar laat heel wat calorieën achterwege. 2. Is de saus nog erg dun? Voeg dan nog wat extra bloem toe en roer goed met een garde.
Verdeel de krieltjes en broccoli over de borden. Schep de balletjes met de saus ernaast. Serveer de cranberrychutney erbij.