Zweedse stijl gehaktballetjes in roomsaus
Zweedse stijl gehaktballetjes in roomsaus

Zweedse stijl gehaktballetjes in roomsaus

met cranberrychutney, krieltjes en broccoli

Wist je dat je krieltjes het best mét schil kunt eten? Zo krijg je meer vezels en vitaminen binnen - waaronder vitamine B6, wat belangrijk is voor je stofwisseling.

Tags:
Family
Allergens:
Soy
Wheat
Milk
Sesame
Celery

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

160 g

Broccoli

250 g

Baby potatoes

2.85 piece

Beef & pork meatballs

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

100 milliliters

Heavy cream

(Contains Milk)

40 g

Cranberry chutney

¼ sachet(s)

Gomashio-herb mix

(Contains Sesame, Celery)

½ piece

Onion

Not included in your delivery

1 teaspoon

Mustard

½ tablespoon

[Plant-based] butter

50 milliliters

Low sodium vegetable stock

1 teaspoon

Flour

Nutrition Values

Calories1006 kcal
Energy (kJ)4210 kJ
Fat59 g
Saturated Fat30 g
Carbohydrate76 g
Sugar22 g
Dietary Fiber12.1 g
Protein38 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Whisk

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes en de broccoli. Snipper de ui. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Was de krieltjes, halveer en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten.

Tip: Kook je voor meer dan 4 personen? Gebruik dan twee pannen om de krieltjes en de broccoli afzonderlijk te koken.

Koken
2

Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Kook de broccoli de laatste 4 - 6 minuten mee met de krieltjes. Giet daarna af. Halveer de gehaktballetjes.

Tip: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.

Gehaktballetjes bakken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes 2 - 3 minuten. Haal vervolgens uit de pan en bewaar apart. Ze hoeven nog niet volledig gaar te zijn. Voeg de ui toe aan de koekenpan en fruit 1 - 2 minuten. Voeg de sojasaus, slagroom, groentebouillon, mosterd en bloem toe aan de koekenpan. Meng met een garde door elkaar en laat de saus 5 - 6 minuten inkoken. Voeg eventueel wat extra bloem toe als de saus te dun blijft. Voeg de gehaktballetjes weer toe en verhit nog 6 - 8 minuten.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Halveer dan de hoeveelheid van alle ingrediënten voor de saus. Je serveert iets minder saus, maar je laat heel wat calorieën achterwege. Serveer eventueel ook 200 gram krieltjes per persoon. De overige krieltjes zijn lekker voor in een koude aardappelsalade de volgende dag.

Serveren
4

Verdeel de krieltjes en broccoli over de borden en garneer met de gomasio-tuinkruidenmix. Schep de balletjes met de saus ernaast. Serveer de cranberrychutney erbij.