Broccoli is echt een supergroente! Het bevat namelijk een grote hoeveelheid aan vitaminen, is zeer vezelrijk én zit boordevol ijzer.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
160 g
Broccoli
250 g
Baby potatoes
2.85 piece
Beef & pork meatballs
10 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
100 milliliters
Cooking cream
(Contains Milk)
40 g
Cranberry chutney
¼ sachet(s)
Gomashio-herb mix
(Contains Sesame, Celery)
½ piece
Onion
½ tablespoon
[Plant-based] butter
1 teaspoon
Flour
1 teaspoon
Mustard
50 milliliters
Low sodium vegetable stock
Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes en de broccoli. Snipper de ui. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Was de krieltjes, halveer en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten.
Tip: Kook je voor meer dan 4 personen? Gebruik dan twee pannen om de krieltjes en de broccoli afzonderlijk te koken.
Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Kook de broccoli 4 - 6 minuten mee met de krieltjes. Giet daarna af. Halveer de gehaktballetjes.
Tip: Broccoli is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes 2 - 3 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Voeg de ui toe aan de koekenpan en fruit 1 - 2 minuten. Voeg de sojasaus, kookroom, groentebouillon, mosterd en bloem toe aan de koekenpan. Meng het geheel met een garde en laat de saus 5 - 6 minuten inkoken. Voeg eventueel wat extra bloem toe als de saus te dun blijft. Voeg de gehaktballetjes weer toe en verhit nog 6 - 8 minuten.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Halveer dan de hoeveelheid van alle ingrediënten voor de saus. Je serveert iets minder saus, maar laat heel wat calorieën achterwege. Serveer eventueel ook 200 gram krieltjes per persoon. De overige krieltjes kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een koude aardappelsalade verwerken.
Verdeel de krieltjes en broccoli over de borden en garneer met de gomasio-tuinkruidenmix. Schep de balletjes met de saus ernaast. Serveer de cranberrychutney erbij.