Zweedse stijl gehaktballetjes in roomsaus
Zweedse stijl gehaktballetjes in roomsaus

Zweedse stijl gehaktballetjes in roomsaus

met cranberrychutney, krieltjes en broccoli

Broccoli is echt een supergroente! Het bevat namelijk een grote hoeveelheid aan vitaminen, is zeer vezelrijk én zit boordevol ijzer.

Tags:
Family
Allergens:
Soy
Wheat
Milk
Sesame
Celery

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

160 g

Broccoli

250 g

Baby potatoes

2.85 piece

Beef & pork meatballs

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

100 milliliters

Cooking cream

(Contains Milk)

40 g

Cranberry chutney

¼ sachet(s)

Gomashio-herb mix

(Contains Sesame, Celery)

½ piece

Onion

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

Flour

1 teaspoon

Mustard

50 milliliters

Low sodium vegetable stock

Nutrition Values

Calories920 kcal
Energy (kJ)3851 kJ
Fat50 g
Saturated Fat24 g
Carbohydrate76 g
Sugar24 g
Dietary Fiber12.1 g
Protein39 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Whisk

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes en de broccoli. Snipper de ui. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Was de krieltjes, halveer en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten.

Tip: Kook je voor meer dan 4 personen? Gebruik dan twee pannen om de krieltjes en de broccoli afzonderlijk te koken.

Koken
2

Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Kook de broccoli 4 - 6 minuten mee met de krieltjes. Giet daarna af. Halveer de gehaktballetjes.

Tip: Broccoli is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.

Gehaktballetjes bakken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes 2 - 3 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Voeg de ui toe aan de koekenpan en fruit 1 - 2 minuten. Voeg de sojasaus, kookroom, groentebouillon, mosterd en bloem toe aan de koekenpan. Meng het geheel met een garde en laat de saus 5 - 6 minuten inkoken. Voeg eventueel wat extra bloem toe als de saus te dun blijft. Voeg de gehaktballetjes weer toe en verhit nog 6 - 8 minuten.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Halveer dan de hoeveelheid van alle ingrediënten voor de saus. Je serveert iets minder saus, maar laat heel wat calorieën achterwege. Serveer eventueel ook 200 gram krieltjes per persoon. De overige krieltjes kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een koude aardappelsalade verwerken.

Serveren
4

Verdeel de krieltjes en broccoli over de borden en garneer met de gomasio-tuinkruidenmix. Schep de balletjes met de saus ernaast. Serveer de cranberrychutney erbij.