Aubergine uit de oven met rigatoni
Aubergine uit de oven met rigatoni

Aubergine uit de oven met rigatoni

Met tomaat, oude kaas en salade

Dit recept is geïnspireerd door melanzane alla parmigiana, een Italiaans ovengerecht met aubergine in de hoofdrol. Hoewel vaak wordt gedacht dat parmigiana slaat op de herkomst van het gerecht of op de kaas, schijnt het eigenlijk te verwijzen naar de manier waarop de ovenschotel is opgebouwd: net als de latjes van de typisch Italiaanse raamluiken.

Allergens:
Milk
Gluten
Celery

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Aubergine

1 unit

Tomaat

1 unit

Knoflookteen

150 g

Passata

40 g

Geraspte oude kaas

(Contains Milk)

90 g

Rigatoni

(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Mustard, Egg)

40 g

Rucolamelange

3 leaves

Vers basilicum

(Contains Celery)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

1 teaspoon

Suiker

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ teaspoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3109 kJ
Calories743 kcal
Fat33 g
Saturated Fat11.5 g
Carbohydrate81 g
Sugar14.2 g
Dietary Fiber9 g
Protein26 g
Salt1.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Tall-Sided Pan
Bowl
Oven Dish
Pan with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van ½ cm. Snijd de tomaat ook in plakken van ½ cm. Pers of snijd de knoflook fijn.

Aubergine bakken
2

Besprenkel de aubergine met de helft van de olijfolie. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aubergine 4 – 5 minuten per kant. Bestrooi met peper en zout.

Saus maken
3

Meng ondertussen in een kom de tomatenpassata, knoflook, zwarte balsamicoazijn, suiker en peper en zout naar smaak tot een saus.

In de oven
4

Vet een ovenschaal in met de overige olijfolie. Schenk een laagje saus in de ovenschaal. Bedek de saus met plakken aubergine. Verdeel hier vervolgens een laag tomaat over. Herhaal tot alle ingrediënten gebruikt zijn en eindig met een laag saus. Bestrooi met de geraspte oude kaas en bak de aubergineschotel 20 – 25 minuten in de oven.

Salade mengen
5

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de rigatoni, afgedekt, 13 – 15 minuten. Giet daarna af en meng met extra olijfolie naar smaak. Maak ondertussen in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn en peper en zout. Meng met de veldsla, rucola & frisee.

Serveren
6

Verdeel de rigatoni over de borden en schep er de aubergine uit de oven op. Scheur de verse basilicumblaadjes klein en garneer er het gerecht mee. Serveer met de salade.