Beet Bourguinon over chive mash
Beet Bourguinon over chive mash

Beet Bourguinon over chive mash

with lentils, mushrooms and pearl onions

De Bourgogne is niet alleen bekend vanwege zijn heerlijke wijnen, maar ook van zijn bœuf bourguignon. Vandaag maak jij een vegetarische versie van deze klassieker! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Extra Veggies
Calorie Smart
Veggie

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

125 g

Chestnut mushrooms

½ piece

Carrot

75 g

Pre-cooked beetroot

¼

Tomato paste

25 g

Red split lentils

¼ sachet(s)

Dried thyme

1 sprig

Fresh rosemary

20 g

Pearl onions

250 g

Potatoes

2.5 g

Fresh chives

25 g

Organic sour cream

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

125 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

Mustard

1 tablespoon

Red wine vinegar

Nutrition Values

Energy (kJ)2386 kJ
Calories570 kcal
Fat17 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate77 g
Sugar18 g
Dietary Fiber13.9 g
Protein18 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de aardappelen. Bereid de bouillon. Snipper de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in kwarten. Snijd de wortel in blokjes. Weeg per persoon 75 g rode biet af en snijd in blokjes van 2 cm.

Bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de rode ui en de knoflook toe en fruit 2 - 3 minuten. Voeg de wortel en champignons toe en bak 4 - 5 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor, dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.

Stoven
3

Blus af met 1 el rodewijnazijn per persoon, de groentebouillon en de tomatenpuree. Roer goed en voeg de rode splitlinzen, de rozemarijn en 1/4 zakje gedroogde tijm per persoon toe. Breng, afgedekt, aan de kook. Laat 25 - 30 minuten op zacht vuur stoven. Voeg de laatste 10 minuten de zilveruitjes en rode biet toe. Breng op smaak met peper en zout.

Aardappelen koken
4

Schil of was de aardappelen grondig en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat afgedekt staan tot verder gebruik. Snijd de bieslook fijn.

Puree maken
5

Stamp de aardappelen tot een grove puree. Voeg per persoon 1/2 el roomboter en 1 tl mosterd toe om het smeuïg te maken. Roer de zure room en 3/4 van de bieslook door de puree. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verwijder de rozemarijn uit de biet bourguignon. Serveer de biet bourguignon samen met de bieslookpuree. Garneer met de overige bieslook.

Tip: Eet je graag seizoensgroenten? Dan zit je met bietjes altijd goed. Ze worden het hele jaar door lokaal gekweekt en zitten vol kalium en foliumzuur. Een bewuste en gezonde keuze dus!