Boerenworst met gebakken ui en currysaus
Boerenworst met gebakken ui en currysaus

Boerenworst met gebakken ui en currysaus

met aardappelpartjes en frisse koolsla

Vandaag bereid je een gerecht geïnspireerd op de Duitse curryworst. Je serveert de worst met aardappelpartjes en een frisse salade. Eet smakelijk!

Tags:
Family
Allergens:
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Farmer's sausage

(May be present Mustard, Celery, Soy, Gluten, Egg)

20 milliliters

Curry sauce

(Contains Mustard)

1 piece

Onion

50 g

Slaw mix

½ piece

[Persian] cucumber

½ piece

Apple

250 g

Oven-ready potato wedges

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

½ teaspoon

White wine vinegar

1.25 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3514 kJ
Calories840 kcal
Fat52.4 g
Saturated Fat10.3 g
Carbohydrate63.4 g
Sugar21.3 g
Dietary Fiber10.9 g
Protein24.6 g
Salt1.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Fryingpan with lid
Salad Bowl

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verdeel de ovenaardappelparten over een bakplaat met bakpapier. Rooster de aardappelen 20 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren. Schep halverwege om. 
Worst bakken
2
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de worst in 2 - 3 minuten rondom bruin.
  • Voeg de ui toe aan de pan en bak, afgedekt, 8 - 10 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om.
Snijden
3
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in blokjes. Snijd de komkommer in halve maantjes.
  • Meng in een saladekom de mayonaise met de wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de komkommer, appel en slamix toe aan de saladekom en meng met de dressing.
Serveren
4
  • Snijd de worst open en schenk de currysaus eroverheen. Garneer met de ui.
  • Serveer de worst met currysaus met de aardappelpartjes en de salade.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze bevatten bijvoorbeeld veel vitaminen, zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau en vitamine C voor een sterke weerstand.