Bruine tortilla's met kikkererwten en geitenkaas
Bruine tortilla's met kikkererwten en geitenkaas

Bruine tortilla's met kikkererwten en geitenkaas

met tomaat-komkommersalade en labne-mangosaus

Wist je dat de kikkererwt niet vernoemd is naar het dier, maar een afgeleide is van de oudere benaming kekererwt?

Tags:
Veggie
Allergens:
Milk
Egg
Sulphites

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 can

Chickpeas

0.99 teaspoon

Ground paprika

½ piece

[Persian] cucumber

100 g

Multi-coloured cherry tomatoes

3 piece

Wholewheat tortilla

25 g

Fresh goat's cheese

(Contains Milk)

2.5 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present Celery)

40 g

Labneh

(Contains Milk, Egg, Sulphites)

20 g

Mango chutney

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories269 kcal
Energy (kJ)1127 kJ
Fat15.5 g
Saturated Fat5.6 g
Carbohydrate16 g
Sugar2.8 g
Dietary Fiber8 g
Protein12.5 g
Salt0.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Sieve
Paper Towel
Large Bowl
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef en dep ze droog met keukenpapier.
  • Meng de kikkererwten in een kom met per persoon: 1/2 el olijfolie, 1 tl paprikapoeder, peper en zout.

Tip: Kikkererwten zitten vol vezels, eiwitten, gezonde langzame koolhydraten, vitaminen en mineralen. Zoals vitamine E voor een sterke weerstand - ze bevatten er wel 4 - 5 keer meer van dan andere peulvruchten.

Kikkererwten bakken
2
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur.
  • Bak de kikkererwten 10 - 12 minuten. Schep regelmatig om zodat ze niet verbranden (zie Tip).
  • Snijd de komkommer in kleine blokjes en halveer de cherrytomaten. Voeg samen in een grote kom.
  • Voeg na het bakken ook de kikkererwten toe aan de grote kom.

Tip: Let op! De kikkererwten kunnen tijdens het bakken uit de pan springen. Dek de pan daarom eventueel de eerste paar minuten af met een deksel.

Smaakmakers klaarmaken
3
  • Verpak de tortilla's per twee in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.
  • Verkruimel de geitenkaas en snijd de bladpeterselie grof.
  • Meng in een kleine kom de labne met de mangochutney.
Serveren
4
  • Serveer de geitenkaas, bladpeterselie en labne-mangosaus in kleine schaaltjes of kommetjes.
  • Verdeel de kikkererwtensalade over de tortilla's.
  • Garneer naar smaak met de toppings.