Burger met pittige groene peper en piccalilly
Burger met pittige groene peper en piccalilly

Burger met pittige groene peper en piccalilly

Met aardappelpartjes en salade

Deze burger geef je extra smaak met piccalilly. Deze saus is niet alleen lekker op een burger, maar bijvoorbeeld ook bij een stamppot of stoemp. Als je niet zo van pittig houdt, wees dan voorzichtig met de groene peper.

Allergens:
Gluten
Soy
Milk
Egg
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Aardappelpartjes

1 teaspoon

Gedroogde tijm

1 unit

Tomaat

⅓ unit

Komkommer

½ unit

Groene peper

50 g

Gemengde sla

1 unit

Bruine ciabatta

(Contains Gluten, Soy, Milk)

1 unit

Half-om-half hamburger

(Contains Gluten, Egg May be present Soy, Milk, Celery, Mustard)

25 unit

Piccalilly

(Contains Gluten, Soy, Mustard)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Honing

2 teaspoon

Mosterd

2 teaspoon

Extra vierge olijfolie

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3870 kJ
Calories925 kcal
Fat43 g
Saturated Fat14.3 g
Carbohydrate82 g
Sugar13.3 g
Dietary Fiber12 g
Protein39 g
Salt1.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Baking Sheet
Salad Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

aardappelen
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bak de ciabatta 5 - 7 minuten in de oven. Verdeel de aardappelartjes over een bakplaat met bakpapier en meng met de gedroogde tijm en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak de aardappelpartjes 17 - 22 minuten in de oven, of tot ze gaar en krokant zijn. Schep halverwege om.

snijden
2

Snijd ondertussen de tomaat en de komkommer in dunne plakken. Snijd de groene peper in dunne ringen.

dressing
3

Maak in een saladekom een dressing van de honing, de mosterd en de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing met de gemengde sla, de tomaat en de komkommer.

bakken
4

Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan en bak de burger, samen met de groene peper, 3 – 4 minuten per kant op middelhoog vuur. Verlaag het vuur en houd de burger warm in de pan.

serveren
5

Snijd de ciabatta doormidden en smeer de onderkant in met een beetje piccalilly. Beleg met een klein beetje salade en leg de burger erop. Bestrooi met de gebakken pepers en schenk het bakvet over de burger.

serveren
6

Verdeel de burger, de aardappelpartjes en de overige salade over de borden en serveer met de rest van de piccalilly.