Deze burger geef je extra smaak met piccalilly. Deze saus is niet alleen lekker op een burger, maar bijvoorbeeld ook bij een stamppot of stoemp. Als je niet zo van pittig houdt, wees dan voorzichtig met de groene peper.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Aardappelpartjes
1 teaspoon
Gedroogde tijm
1 unit
Tomaat
⅓ unit
Komkommer
½ unit
Groene peper
50 g
Gemengde sla
1 unit
Bruine ciabatta
(Contains Gluten, Soy, Milk)
1 unit
Half-om-half hamburger
(Contains Gluten, Egg May be present Soy, Milk, Celery, Mustard)
25 unit
Piccalilly
(Contains Gluten, Soy, Mustard)
½ tablespoon
Olijfolie
1 teaspoon
Honing
2 teaspoon
Mosterd
2 teaspoon
Extra vierge olijfolie
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bak de ciabatta 5 - 7 minuten in de oven. Verdeel de aardappelartjes over een bakplaat met bakpapier en meng met de gedroogde tijm en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak de aardappelpartjes 17 - 22 minuten in de oven, of tot ze gaar en krokant zijn. Schep halverwege om.
Snijd ondertussen de tomaat en de komkommer in dunne plakken. Snijd de groene peper in dunne ringen.
Maak in een saladekom een dressing van de honing, de mosterd en de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing met de gemengde sla, de tomaat en de komkommer.
Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan en bak de burger, samen met de groene peper, 3 – 4 minuten per kant op middelhoog vuur. Verlaag het vuur en houd de burger warm in de pan.
Snijd de ciabatta doormidden en smeer de onderkant in met een beetje piccalilly. Beleg met een klein beetje salade en leg de burger erop. Bestrooi met de gebakken pepers en schenk het bakvet over de burger.
Verdeel de burger, de aardappelpartjes en de overige salade over de borden en serveer met de rest van de piccalilly.